Si, tot pentru azi, ca-i sambata si avem timp mai mult la dispozitie va dau si reteta pentru Copanele cu masline , este foarte usor si rapid de facut.
Asadar avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
400 g. ciuperci
200 ml. suc de rosii
100 g. de masline
100 g. de carnati afumati, de regula
8 copanele
2 cepe
ulei, sare, piper si patrunjel proaspat(daca aveti)
Cum le vom prepara;
Incepem prin a curata cele doua cepe si le tocam marunt. Carnatii ii taiem rondele si ciupercilese taie felii. Punem cinci linguri de ulei pe care mai apoi le incingem intr-un vas, unde prajim rondelele de carnati un minut, iar in locul lor vom pune ceapa. Prajim cam un minut si dupa aceea adaugam copanelele. Le rumenim putin si adaugam ciupercile peste care adaugam sucul de rosii. Le lasam sa fiarba 45 de minute. Adaugam maslinele si carnatii. Se pune piper si sare si se mai fierb 15 minute. Acesata delicatese se serveste fierbinte , ornata cu patrunjel verde.
Sa aveti spor in bucatarie si Pofta buna!