Vinete umplute cu carne, reteta de sambata

Azi, fiind sambata si chiar daca multi dintre voi sunt in postul Craciunului m0am gandit ca in agenda voastra nu ar strica sa aveti o reteta usoara: Vinete umplute cu carne. Poate fi de vita, de porc sau piept de pasare pe care il puteti toca. Fiecare dupa preferinte.  Pentru reteta de azi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-400 de grame de carne tocata

-6 vinete potrivite

-2 cepe mari

6 ardei iuti

-3 ardei capia

piper, sare, patrunjel…dupa gustul fiecaruia

OK! Dupa ce am facut rost de aceste ingrediente, ne apucam de gatit. incep prin a spala vinetele si le decojim in acelasi timp, lasand totusi cateva fasii de coaja. Punem la fiert 1 litru de apa cu sare, iar cand aceasta va clocoti ne apucam si scufundam vinetele in vasul cu apa clocotita. Le lasam asa vreo cinci minute la fiert, dupa care le scoatem si le lasam intr-o strecuratoare la scurs.

Tocam cele doua cepe marunt si le amestecam cu carnea tocata, complectam cu piper si sare dupa gustul fiecaruia. Eu, nu folosesc sarea, decat foarte putin.

Vinetele scursele crestam pe lungimea lor, la jumatate. Umplem fiecare vanata cu carnea amestecata cu ceapa. Le acoperim cu o jumatate din ardeiul gras. Taiem ardei iuti, scoatem semintele, dar lasam coditele. ii punem pe vinete, pe marginea ardeiului gras. Odata incheiata aceasta operatiune le bagam 60 de minute la foc, intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de floarea soarelui./Vinetele astfel gatite se servesc fierbinti

Pofta Buna! la:Vinete umplute cu carne!

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o zi frumoasa si multa bafta la gatit:)

1 Comment

  1. Pingback: Free Piano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s