Retete de sarbatoare

Azi, ma voi opri la doua retete simple si rapid de preparat:

1. Friptura de porc glazurata

Pentru aceasta delicatesa avem nevoie de:

1 piept de porc(muschi de porc)

100 ml vin rosu

miere de albina

piper boabe  si sare

Este foarte usor de preparat. Crestam usor pieptul de porc si ii dam cu sare, il punem dupa aceea in tava si il ungem cu miere de albina. Turnam vinul rosu in tava si il coacem la foc mic circa 100 de minute. Dar, nu il lasam asa pe foc, din 10 in 10 minute ungem bucata de piept cu miere. La final, pe glazura de miere care se va forma, presaram boabele de piper. Se serveste cald!

2. Garnitura de varza de Bruxelles.

Aceasta garnitura merge cu friptura de porc glazurata si este la fel de simpla ca si prima reteta. Ok! Pentru aceasta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

10-12 verze de Bruxelles ,

50 g. fulgi de migdale

ulei de masline

o lamaie

parmezan ras

sare

Le prparam astfel: Punem un litru de apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca punem verzele la fiert 2-3 minute. Le luam cu o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs le punem intr-un bol, le stropim cu putin ulei de masline si suc de lamaie. Presaram pe ele coaja rasa de lamaie, plus parmezanul si fulgii de migdale. Se servesc drept garnitura la friptura de porc glazurata.

Cam acestea sunt retetele pentru azi. Va doresc spor la treaba!

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s