Plimbat de vant sau dus de apa

           ” Un nume bun este mai de dorit decit o bogatie mare,si a fi iubit pretuieste mai mult decit argintul si aurul.”                                                                                                                                                          (Pildele 22)

O mare pacoste am fost in asta viata, si multa rusine am adus celei care mi-a dat viata, datorita comportamentului meu, mi-au dat un nume de “tiran”, si m-au iubit ca pe un “dictator”, si toate acestea pe buna dreptate, dar, cu ”Un” semn?

Cum v-am mai povestit, pana la virsta de 35/36, hai sa zic 40 de ani, puteam fi asemanat cu o frunza, plimbat de vant sau dus de apa! Sa nu ma intelegi gresit cititorule, “plimbat de vant sau dus de apa”, nu ca as fi fost iresponsabil fata de datoriile mele de barbat sau om.  Nu…” plimbat de vant sau dus de apa” adica, ma lasam intodeauna influentat de hotararile celor din jur si toate acestea le faceam cu scopul de a impaca si capra si varza! Azi voi spune tuturor ca este cea mai mare prostie, niciodata nu poti face pace intre doua minciuni, chiar si acolo unde ar fi un strop-doua de adevar, nici chiar acolo nu poti face liniste daca nu cantaresti situatia DREPT!!
“Plimbat de vant sau dus de apa”, pot numi si indiferenta mea fata de unele intrebari referitoare la viata omului pe pamant, iar aceasta indiferenta se datora anturajului in care ma invirteam in acele vremuri, nu degeaba au spus inaintasii nostri: Spune cu cine te insotesti, ca sa iti pot spune cine esti! “ Cine umbla cu inteleptii se face intelept, dar cui ii place sa se insoteasca cu nebunii,o duce rau”

TRECUTUL-Martorul cel mai drept, si Invatatorul cel mai intelept, nu degeaba incepe cu aceasi litera”T”, sub forma de ciocan, simpla, ca un stilp de telegraf, cu rezonanta de: Traian-Tiran, Tandru sau Timpit, Taur, Trasnit sau Tolomac,Tembel sau TOCILAR s.a.m.d….Asa e ca, daca nu as fi fost trecut prin toate cele, azi nu as fi reusit sa dezleg,descifrez, deznod: TIMPUL!

Timpul:Trecut, cea mai vasta enciclopedie, aur curat, margaritare si bulgari de diamante, acoperite si prafuite de o infinitate de ganduri, uitate sau aruncate prin cele mai ascunse cotloane ale inimii!! Multa vreme am stat de vorba numai cu el, timpul trecut, singurul meu prieten, care de cele mai multe ori ma certa, ma cicalea, ma judeca, apoi, tot el era acela care ma impaca, ma linistea, ma mingiia si imi soptea:
 Eu, Timpul Trecut sunt viata viitoare, ziua de maine, fara de Mine, nu are nici o valoare , chiar daca esti ”vazut” si  cautat, va veni vremea, cand Eu-Timpul iti voi spune: GATA, a sosit Timpul de Plecat!

Ceea ce am fost, a ramas in trecut..Ceea ce sunt: asta sunt si asta am fost dintotdeauna, chiar daca am fost, ceea ce am fost in trecut!!

“Mai mult face un nume bun de cit untdelemnul mirositor si ziua mortii de cat ziua nasterii”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s