Retete: Supa crema de legume si cod de cartofi aromati

1. Supa crema de legume ;

Pentru prima reteta vom folosi urmatoarele ingrediente: 2 morcovi; 4 cartofi; 400 g. de dovlecei; 6 cepe verzi; ulei de masline; piper si sare dupa gust.

Acum, ca avem aceste ingrediente ne apucam sa preparam supa crema de legume . Curatam cartofii, morcovii, dovlecei…ii spalam si ii taiem cubulete. ii punem la fiert impreuna circa 30 de minute in apa cu sare.

Al doilea pas pe care il facem: Dupa ce s-au patruns le pasam cu un blender si pastram doua linguri din piureul obtinut pentru decor, iar restul il punem in supa in care au fiert legumele.

Pasul al treilea: Punem la fiert pentru inca 10 minute, presaram sare si piper, dupa gust, desigur!!!… si punem o lingura de ulei de masline.

Al patrulea pas: Punem supa in boluri si ornam cu piure de legume(v-am spus sa opriti) si ceapa verde.

Pofta buna!

2. Cod cu cartofi aromati:

Este la fel de simpla ca si prima. Pentru aceasta reteta avem nevoie de : 4 bucati file de cod; 6 cartofi; 100 g. de unt; o lamie; rosmarin, frunze de rucola, piper si sare dupa gust.

Ok! Ne apucam sa le preparam!

Primul lucru pe care il vom face este sa curatam cartofii si sa-i taiem felii. Apoi ii fierbem cam 10 minute in apa, dupa care ii sotam 5-6 minute in 100 g de unt incins. Ii presaram cu sare, piper si rosmarin tocat marunt.

Al doile pas; fileul de cod il presaram cu sare si piper si-l ungem bine cu unt. Il frigem pe gratarul bine incins.

Pasul al treilea; trecem la montatul farfuriilor. Punem un pat de cartofi aromati, dou bucati de cod si frunze de rucola, stropim totul cu suc de lamaie. Se serveste fierbinte.

S-aveti spor la gatit si pofta buna! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s