1. Supa crema de legume ;
Pentru prima reteta vom folosi urmatoarele ingrediente: 2 morcovi; 4 cartofi; 400 g. de dovlecei; 6 cepe verzi; ulei de masline; piper si sare dupa gust.
Acum, ca avem aceste ingrediente ne apucam sa preparam supa crema de legume . Curatam cartofii, morcovii, dovlecei…ii spalam si ii taiem cubulete. ii punem la fiert impreuna circa 30 de minute in apa cu sare.
Al doilea pas pe care il facem: Dupa ce s-au patruns le pasam cu un blender si pastram doua linguri din piureul obtinut pentru decor, iar restul il punem in supa in care au fiert legumele.
Pasul al treilea: Punem la fiert pentru inca 10 minute, presaram sare si piper, dupa gust, desigur!!!… si punem o lingura de ulei de masline.
Al patrulea pas: Punem supa in boluri si ornam cu piure de legume(v-am spus sa opriti) si ceapa verde.
Pofta buna!
2. Cod cu cartofi aromati:
Este la fel de simpla ca si prima. Pentru aceasta reteta avem nevoie de : 4 bucati file de cod; 6 cartofi; 100 g. de unt; o lamie; rosmarin, frunze de rucola, piper si sare dupa gust.
Ok! Ne apucam sa le preparam!
Primul lucru pe care il vom face este sa curatam cartofii si sa-i taiem felii. Apoi ii fierbem cam 10 minute in apa, dupa care ii sotam 5-6 minute in 100 g de unt incins. Ii presaram cu sare, piper si rosmarin tocat marunt.
Al doile pas; fileul de cod il presaram cu sare si piper si-l ungem bine cu unt. Il frigem pe gratarul bine incins.
Pasul al treilea; trecem la montatul farfuriilor. Punem un pat de cartofi aromati, dou bucati de cod si frunze de rucola, stropim totul cu suc de lamaie. Se serveste fierbinte.
S-aveti spor la gatit si pofta buna!