Retetele de duminica!

Azi, avem doua retete simple, zic eu!

1. Ciuperci cu usturoi

Asadar, avem nevoie de urmatoarele ingrdiente:

1 kg de ciuperci din acelea mici

1 capatana de usturoi

o legatura de patrunjel proaspat

ulei, piper macinat si sare.

Dupa ce ne asiguram ca ingredientele au fost cumparate ne apucam sa gatim.  Curatam usturoiulsi il pisam. Il presaram cu sare si il frecam adaugand dou linguri de ulei, obtinand in acest fel o pasta.

Spalam ciupercile si le prajim intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei, de preferinta aceasta ar trebui sa fie inalta. Dupa ce s-au rumenit ciupercile, adaugam pasta de usturoi si patrunjelul pe care il tocam marunt. Presaram cu sare daca mai este nevoie si un praf de piper.

Ati vazut ce simplu e? Pofta buna!

2. Pandispan cu struguri

Pentru ca e duminica m-am gandit la ceva de dulce:)

Pentru aceasta delicatese avem nevoie de :

350 g de faina

350 g zahar

200 ml. de lapte

50 ml. unt

4 oua

1 lamaie

praf de copt si zahar farin

struguri albi.

OK! Primul pas: frecam 150 g de zahar cu galbenusurile si coaja de lamiaie. Turnam uleiul treptat, adaugam laptele  si presaram faina pe care in prealabil am amestecat-o cu praful de copt.

Pasul doi: Separat batem albusurile spuma> Adaugam restul de 250 grame de zahar si sucul de lamaie. Batem pana se inatareste din nou. Adaugam spuma in compozitie si omogenizam.

Pasul trei; Turnam compozitia obtinuta intr-o forma unsa cu unt si presaram boabele de struguri.

Pasul patru: introducem forma la cuptor si-o coacem 60 de minute la foc moderat.

Pasul cinci: Scoatem forma de la cuptor si presaram cu zahar farin.

Pofta buna, dragi mei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s