Dansul din viata noastra!

Clar gusturile nu se discuta! Am zis! Muzica, ca vrem ca nu vrem este prezenta tot timpul in viata noastra. Fiecare este liber sa-si aleaga genul de muzica care-i place, dupa temperament, dupa sine, dupa originea tarii din care provine, de ce nu? Cam acelasi lucru se intampla si cu dansul. El isi face intrarea in viata noastra odata cu muzica. Si, atunci cand ne maturizam, suntem oameni mari, chiar daca nu avem tehnica si calitatile unui dansator profesionist, dimineata cand ne trezim sa ne savuram cafeluta si un dans scurt ne prinde bine! Pentru asta nu trebuie sa fim neaparat profesionisti, pur si simplu ne lasam dusi de ritmul muzicii. Cineva spunea ca “muzica se sinmte, iar dansul ia nastere pe loc”. Si, nu-l contrazic!

Atunci cand suntem copii, ne este destul de greu sa ne dam seama ce anume ne place cu adevarat, Si, de aceea parinti sunt cei chemati sa ne indrume pasi!

In lumea întreaga tinerii fac specializari de tot felul…si ma refer la de coregrafii, pentru a atrage un public din ce in ce  mai numeros. Oamenii, care sunt toata ziua ocupati, stau de dimineata pana seara cu nasul in acte, laptop si alte chestii, isi dezbraca tinuta office si intra pe ringul de dans. Nici cei in varsta nu se lasa mai prejos, Ei, rememoreaza placerile tineretii prin miscările de dans. Daca aceste  categorii de oamenii, inr-un mod absolut voluntar, merg la cursurile de dans de la scolile acreditate, de ce nu am incepe si, noi, sa practicam dansul modern, de societate, alaturi de copii nostri ?!

Si,acum fac o paranteza!! Nu cred ca mai este vreun secret pentru cineva ca “Dansez pentru tine” este cel mai urmarit show TV de divertisment din Romania din ultimii ani. Sunt milioane bune de telespectatori la fiecare editie. Show-ul: “Dansez pentru tine” a cucerit publicul, deoarece este un spectacolul complet si in acelasi timp destul de complex pe care il ofera dansatorii, telespectatorilor.

Este adevarat ca fara ajutorul coregrafilor de marca din lumea dansului românesc, care au trecut la randul lor printr-o scoala de dans, de prezentatorii Iulia Vantur si St. Banica, de juriu si de o echipa de profesionisti, perechile concurente nu pot face spectacol din fiecare dans si nu pot lupta ca visurile lor sa se împlineasca.

Luand cunostinta de aceste:  cursuri de dans si lectii profesioniste , ma gandesc ca este deja un fenomen! Unul placut si util! Poate ca si emisiunea, de care am vorbit ceva mai sus, are meritul de a impulsiona pe multi copii sau adolescenti sa ia lectii de dans modern!!!

Una e sa mergi la un concurs,  dupa ce ai frecventat cursurile unei scoli de dans si alta e sa iei totul de la zero la o anumita varsta si sa-ti doresti sa fi pe primele locuri. Zic, ca-i mai dificil!

Cursanti de la Latino Time, caci site-ul lor l-am vizitat, cred ca vor avea o sansa in plus.

Din blogosfera romaneasca va doresc toamna lunga si frumoasa si timp, s-aruncati un ochi pe site-urile scolilor de dans!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s