Hribi cu usturoi si mamaliguta
E simpla si usoara aceasta reteta si nici nu va rapeste timp mult pentru prepararea ei!
Asadar, pentru aceasta reteta avem nevoie de:
4-5 catei mari, de usturoi
o lingura de unt
500 g hribi proaspeti
sare
patrunjel verde
Si, acum dupa ce am facut rost de ingredientele neesare ne apucam de preparat. Cum?
Pai, luam ciupercile si le spalam bine sub un jet de apa, dupa aceea le taiem cuburi mari si le dam intr-un clocot. Le scurgem bine de apa si le clatim cu apa rece.
Trecem la etapa a doua:Topim untul intr-o craticioara, adaugam usturoiul zdrobit bine si amesteca circa un minut, apoi adaugam ciupercile(hribi) scurse si le lasam la foc inabusit cu capac maxim 10 minute, Focul trebuie sa fie mic si, de asemenea trebuie amestecat din cand in cand. Ciupercile(hribi) isi vor lasa zeama, iar atunci cand scade oprim focul. La final putem presara patrunjelul tocat si se serveste cu mamaliguta.
Pe asta, mamaliguta, stiti sa o faceti…fara cocoloase!:)
Pofta buna, dragii mei!…si, un weekend placut, va doresc s-aveti!!