Ce imi doresc?

Ce im doresc eu?  Sa nu mai importam produse alimentare!
Sa traim sanatosi cu copii nostri, ss ne castigam banii frumosi permitandu-le sa vada si sa experimenteze ceea ce popoarele evoluate au pierdut. Sincer vorbind, alta cale nu prea vad, fiindca suntem in urma lor cu ani-lumină. Bani, nu avem de unde ca sa-i ajungem; si n-ar fi frumos sa invatam din greselile lor (pamânturi poluate, ruperea de natura, dupa care tânjesc acum)?

Sa le vindem bilete la spectacolul unui mod autentic de viata. Turismul, in aceasta perioada, a alunecat spre partea lui tematica. Noi putem sa fim o pata pregnanta de culoare pe harta turistica a lumii. Noi le putem oferi o tema fantastica ce nu poate fi construita decât într-o mie de ani. Si noi o avem, insa este la un pas de a fi stearsa de pa fata pamântului.

Spun adevarul, familia mea asta încearca sa faca. Sa produca ceva natural. Singuri, mare brânza nu vom face, e nevoie de o politica guvernamentala, o direcție pe care sa ne-o stabilim ca si comunitate. Avem nevoie de promovare (nu de frunzulite, înnebunesc la amintirea ei), de un cadru legal cu subventii prevazute pentru asa ceva, ca restul facem singuri, de entuziasm nu ducem lipsa.

Nu sariti în sus, industriile trebuie sa mearga în treaba lor, dar alese mai cu grija. Stiinta nu poate fi oprita, dar poate am încerca sa câstigam bani destui incât unele chestii sa le cumparam, nu sa distrugem tara. Sa profitam de cei care deja au facut asta. Stiti, aici cred ca tre’ sa tragem jar pe turta noastra.

Consider ca globalizara ne-a facut rau, si ne face in continuare, noua romanilor!

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s