Ai vizitat vreodata WikiLeaks?

Noi informații din scandalul NSA spun că website-ul WikiLeaks a fost monitorizat și oricine l-a accesat a fost înregistrat cu adresa IP. 

Noile dezvaluiri spun ca Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks a fost pus pe aceeasi lista de persoane cautate, alaturi de membrii Al-Qaeda.  NSA a incercat sa puna un statut de ”factor rauvoitor extern” website-ului, pentru a putea fi accesate mai multe modalitati de urmarire si de supraveghere, pe care, intr-un alt context nu le-ar fi putut obtine. Mai interesant este faptul ca GCHQ, agentia de spionaj a Marii Britanii, a accesat fibra optica si a monitorizat toate accesele oricarei persoane care a intrat pe WikiLeaks. Asadar, nu numai ca au putut colecta informatii despre vizitatori dar au putut face acest lucru in timp real. WikiLeaks a lansat o declarație de presa in acest sens.

”WikiLeaks condamnă comportamentul ilegal al Agenției Naționale de Securitate, NSA. Apelăm la administrația Obama pentru a desemna un procuror special care să investigheze gradul de activitate criminală a NSA-ului, împotriva mass media, inclusiv asupra lui WikiLeaks. NSA și complicii săi din Marea Britanie nu arată nici un fel de respect pentru lege. Există totuși repercursiuni pentru acest tip de comportament împotriva agențiilor de media. Am depus dosare de caz penal împotriva FBI și a armatei Statelor Unite, în multiple jurisdicții din Europa. Informatorul plătit de FBI, care a încercat să vândă informații despre mine și despre echipa mea, către FBI, a fost acuzat și închis la începutul acestui an.”

In concluzie cine a accesat site-ul respectiv probabil ca a fost inregistrat si monitorizat.

Sursa: YahooNews

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s