Ce poti face cu un dolar?

În România, cu un dolar poate fi cumparat un litru de lapte ieftin, acesta fiind o marca proprie, sau putin peste un kilogram de cartofi.
Dar, iata ce se poate cumpara cu acelasi dolar, în alte state din lume.

De exemplu:
În Cambodgia, cu un dolar pot fi cumparate fie doua halbe de bere, fie doua broaste prajite cu ghimbir. Tot cu un dolar, mai pot fi cumpara si patru litri de apa sau doua cutii de Coca Cola.

În Vietnam, pentru un dolar, se poate închiria o bicicleta, timp de 24 de ore, sau pot fi cumparate doua cani de cafea cu lapte. Tot cu un dolar se mai poate cumpara o portie de supa sau 40 de oua de prepelita. În aceeasi tara, cu un dolar mai pot fi cumparati sapte litri de apa potabila, potrivit realitatea.net.
Mult mai valoros este dolarul în Indonezia. Cu aceasta suma, poate fi servita o masa copioasa, cu peste prajit, orez, legume, apa minerala si fructe exotice.

La polul opus, în Europa, acelasi dolar valoreaza mult mai putin. De exemplu, în Marea Britanie, se poate cumpara doar jumatate de litru de benzina sau doua tigari.

Si asta în timp ce la Budapesta, cu un dolar se poate cumpara o înghetata, patru mere mici sau un burger.  Cu echivalentul unui dolar poate fi platita parcarea pentru jumatate de ora în centrul vechi al orasului.
Pe de alta parte, în Austria, cu un dolar nu poate fi cumparata decât o chifla din cereale integrale.

Acum, in fiecare din aceasta tara un dolar se castiga diferit…la unii mai usor, iar la atii cu mult mai multa munca!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s