Nebunia din politica romaneasca

Dupa toata porcaria asta imaginata de Crin Antonescu si consilierii sai valoare (vezil pe Gusa) de a iesi cu PNL-ul de la guvernare si de pe scena politica, zic eu, o pune si de: “Vesnica Pomenire” a aliantei USL. A fost atat de greu mosita si intampinata cu atatea sperante de catre toti romanii, incat mi-a devenit clar faptul ca reputatia lui Klaus Yohannis a fost folosita de asa-zis strategii PNL-ului (eufemism pentru strategii-mult mai nimerit era tampitii-) doar pentru a-i imbrobodi a se vedea manipula pe romani si a arunca vina aruncarii sperantelor alegatorilor in carca PSD-ului.
Manevra asta de gradinita speciala pentru copii retardati a prins poate doar la manelistii si la amrtitii lui Fasescu.
Ceea ce nu a inteles fraierimea romana, printre care ma numar si eu de fapt la loc de frunte, este ce mama dracului a urmarit PNL-ul, care numai de oameni destepti nu duce lipsa in esaloanele sale, acceptand o asemenea comicarie prosteasca fara sa carcateasca de frica sa nu aiba soarta lui Iliesiul, ba mai mult membrii respectati si respectabili ai acestui partid fiind nevoiti sa sustina in public aberatia cu  PSD-ul vinovat pentru dezmembrarea USL-ului.
Negura in care plutesc mi-a fost si mai mult amplificata de prezenta d-nei europarlamentar Renate Weber la emisiunea Sinteza Zilei de acum doua zile si nu atat ca prezenta fizica a acesteia cat ca o remarca (na, ca era sa zic scapare a sa!), remarca ce pe fondul arzator al discutiilor a ramas netaxata, deci neexplicata de distinsa membra europarlamentara a PNL-ului.
Intrebata de moderator despre parerea dumneai in legatura cu prestatia lui Sorin Frunza Verde in cadrul PNL, distinsa doamna a tinut sa remarce rolul acestuia in cadrul PDL, repet PDL (ca sa nu se iste confuzii), cu ocazia ajutarii acestui partid al lui basescu sa intre in randul popularilor europeni, rol pe care d-na Renata ar dori sa-l vada din nou in actiune la momentul in care PNL, de data asta repet PNL, va face pasul integrarii la populari si desprinderii de libreralismul european si de aiurea. Si, asta deoarece acesta este viitorul partidelor de centru in viitorul politic european , asta in viziunea doamnei Weber.
Despre PDL stiam ca sunt populari, despre noua Miscare Populara a lui basescu stiam ca aspira sa intre cat mai curand in randul lor, despre PNL, habar n-veam, mai ales ca pozitia liberalilor europeni, cel putin pana la acest moment, a fost si este cu totul alta ei dorind sa-si pastreze identitatea istorica si asa se va intampla.
Pai, in conditiile astea, este clar ca nu cu Ponta de mana, va merge si va valsa Crinulet la balurile si sindrofiile bavarezo-barosiste, ci cu tatucu’ Basescu, tatuc ce i-a promis lui Crinulet si Antonescu, atunci cand au discutat despre situatia din MOlDOVA, ajutorul neconditionat al popularilor la prezidentiale, ajutor care-l va propulsa direct in fotoliu de presedinte, indiferent de ce vor vota romanii. Hait, asa ceva… Ca doar am vazut ca soarta presedintllor din Romania este hotarata fie de voturile diasporenilor fie de starea de sprit sau de ciclu a popularilor/populareselor europene.
Acusica, tot ca fraieru’, vin eu si va intreb pe voi,  Yohannis este motivul real, sau pasarica spusa de d-na Renata Weber la ora de maxima audienta Antena 3 ? aia cu Populari Europeni??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s