Atentie!!! Virus pe facebook!!

Potrivit celor de la Bitdefender, peste 1.000 de persoane au fost păcălite să acceseze un link infectat de pe Facebook care promite videoclipuri afișând aproximativ 90% dintre cei afectați sunt utilizatori din România, dar au căzut în capcană și alți precum : britanici, italieni, francezi și germani, potrivit laboratoarelor Bitdefender.

Escrocheria abia descoperită este încă activă și se răspândește rapid prin etichetarea prietenilor utilizatorului al cărui computer a fost infectat.

Cei de la Bitdenfeder spun că peste 6.000 de siteuri in .tk au fost înregistrate în scopuri malefice. Pentru a evita detecția, criminalii informatici variază mesajele de la „Video privat al lui X”, la „Imagini cu X vedetă dezbrăcată” sau „video XXX”.

Accesând linkul, utilizatorii sunt direcționați către un fals site YouTube, unde un fișier „Flash Player” executabil instalează un virus de tip troian.

Virusul descarcă o extensie de browser ce postează automat escrocheria pe peretele de Facebook al utilizatorului în numele lui și îi accesează fotografiile din cont, mai spun cei de la Bitdefender.

„Adobe Flash Player s-a blocat, vă rugăm actualizați pentru cea mai recentă versiune,”  este mesajul afișat pe pagina frauduloasă.

Pentru a crește rata de infecție, virusul are posibilități multiple de instalare. Pe lângă procesul automat de descărcare pe dispozitivul mobil sau pe computer, acesta se poate multiplica atunci când utilizatorul dă click pe falsa actualizare de Adobe Flash Player, mai arată Bitdefender.

Pentru a face escrocheria și mai credibilă, criminalii informatici falsifică numărul de vizualizări ale postării și pretind că peste 2 milioane de oameni ar fi accesat imaginile infectate din linkul de pe YouTube. Pentru o și mai mare credibilitate, utilizatorului îi sunt afișate restricțiile de vârstă specifice imaginilor cu conținut pronografic. Cei de la Bitdefender spun că troianul este detectat de soluția lor sub denumirea Trojan.FakeFlash. A (Trojan.GenericKD.1571215), iar linkul este marcat ca fiind fraudulos.

Deci, fiți precauți si nu daiț curs invitației.

sursa: YahooNews

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s