Direct si fara nici o interpretare!

Multi, dintre ai mei cunoscuti, deseori, ma intreaba : Ce sa intimplat cu tine omule? Eu, stiu bine la ce fac referire, dar fac pe nestiutorul, chipurile, nu inteleg la ce fac aluzie, astfel, vine si continuarea intrebarii: Tu(adica eu), nu ai fost asa, cine te-a facut(prostit) sa fi astfel? Te-ai pocait?!!!!!
Sincer, ceea ce fac azi, este un mister chiar si pentru mine! De ce? Deoarece, eu nu am avut astfel de inclinatii niciodata, si mult mai mult de atit, am fost tocmai inversul a ceea ce sunt si fac in prezent!!
Multa ”lume” crede ca este doar o ”perdea’ sau ceva temporar… deoarece, marea majoritate nu pot sa ”inghita” ca unul ca mine, poate deveni OM..si inca ce fel de om? Care nu mai iese in lume, nu mai glumeste, nu mai petrece, nu se mai culca cu femei straine, s.a.m.d…iar ocupatia de baza este ”scormonitul” in trecut!
Un alt ”soi” de curiosi/curioase, spun astfel:..Pai acu te poti pocai, dupa ce ai facut toate minunile de pe lume!…Raspunsul meu, ramane acelasi ca intodeauna:.. Dragilor si dragelor, cand faceam acele lucruri, eram tanar si nebun, si de multe ori le faceam in nestiinta de cauza, deoarece ma comportam si eu ca ”Turma”…sa nu fiu interpretat gresit; Nu judec pe nimeni, ci efectiv, spun ceea ce a fost si ceea ce sa intimplat, ca, doar nu pot inventa lucruri apoi sa le pun in spatele cuiva…daca, multi oameni nu mai recunosc ceea ce au facut in trecut, asta, nu inseamna ca nu au facut ceea ce au facut!!Altii, au dat uitarii, multe din faptele lor trecute,l e-au trecut in ”nefiinta”, dar asta nu inseamna ca au fost sterse din ‘‘Filmul_Vietii”.

,,Bucura-te, tinere, in tinereta ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai;dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.
Goneste orice necaz din inima ta,si departeaza raul din trupul tau;caci tinereta si zorile vietii sunt trecatoare.”(Eclesiastul 11;9,10)

Am fost crescut eu astfel, cei care mi-au dat viata, m-au educat pe aceasta ”linie”?
Nu, nu si nu, dar pentru asta, eu, nu-i voi judeca nici macar o fractiune dintr-o clipita, deoarece, ceea ce a fost; Asa a trebuit sa fie!..iar eu, cel de azi, nu sunt obligat sa fac ceea ce au facut inaintasii mei, ci dimpotriva, daca sunt un om ”calculat”, ar trebui sa pun in balanta tot ceea ce s-a petrecut, apoi sa trag o concluzie finala, iar aceasta, ar trebui sa-mi spuna adevarul, atat despre mine, cat si despre cei care au fost inaintea mea. Nimic ma logic!
M-am tot gandit si m-am tot analizat, si nu am reusit sa gasesc in trecutul meu un lucru bun de lunga durata, pe care sa-l fi facut, pentru a merita, adica, sa mi se dea dreptul de a intelege, ceea ce multi altii nu inteleg; Calea parcursa, si cea pe care trebuie sa o parcurg!
Totusi am gasit un raspuns: Bunicii mei, oameni drepti, care, tot timpul cautau sa nu iasa din cuvantul lui Dumnezeu. Datorita sacrificiului lor,am primit eu, acest merit!Eu, am fost nepotul lor, dar m-au crescut exact ca si pe copilul lor, poate mai bine, deoarece au fost mult mai in varsta, si erau mult mai rabdatori si mult mai instruiti de viata in cele ale educatiei,etc.
Nu sunt eu, cel care le stie pe toate, dar am fost nevoit sa studiez cate putin din fiecare, ca altfel nu puteam ”cantari” lucrurile! Ceea ce urmaream eu sa aflu chiar la inceputuri, era ceva de ”natura” mai mult personala, apoi cu timpul am intrat mult mai adanc in problema. Spre norocul meu, in acele timpuri ma gaseam in Israel, radacina si temelia celorlalte concepte religioase care au ca baza,conceptul monoteist!
Astfel am avut sansa sa cercetez ”RADACINA”, ca altfel, nu aveam nici o sansa sa inteleg cum sta treaba cu totalitatea lucrurilor, deoarece, daca nu cunosti-Inceputul, nu cunosti nimic! Plus de asta, din auzite sau citite, nu iti poti face o parere 100%, dar daca esti la fata locului, poti fi martor la tot ceea ce se petrece, si nu poti fi indus in eroare, deoarece: Ai vazut si ai trait pe pielea ta!Sa nu uitam ca:’‘Nu exista padure fara uscaciuni”…iar cea mai grozava greseala pe care o poate face un om in viata lui, este: Sa judece pe cineva in lipsa acestuia!Mult mai mult de atat, sa nu uitam ca: Un singur Judecator Suprem, judeca totul fara pic de greseala!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s