Retete de post

Vrea sa va spun de la inceput ca aceste retete nu-mi apartin! Sunt descoperite de mine pe Yahoo.News.

Mâncare de dovlecei

Avem nevoie de un kilogram de dovlecei, 2 morcovi, o ceapă, un ardei, 200 ml suc de roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper.

Într-o tigaie în care s-au pus câteva linguri de ulei la încins se pun la călit ceapa tocată şi ardeiul. După ce s-au călit se adaugă morcov tăiat rondele. Se spală bine dovleceii, se curăţă de coajă şi se taie în felii de grosimea unui deget.

După ce ceapa, morcovul şi ardeiul s-au călit, se adaugă feliile de dovlecel si se condimentează mâncarea, după gust. După ce toate legumele s-au călit împreună se adaugă apă cât să le acopere în întregime. Mai ţinem mâncarea pe foc doar 20 de minute. Dacă o lăsăm mai mult pe foc, riscăm ca dovleceii să se rupă şi mâncarea să devină o pastă. Se serveşte cu mărar tocat mărunt pe deasupra.

Piure de urzici cu hrean

Pentru a prepara acest piure, avem nevoie de un kilogram de urzici, 2 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui, 2 căţei de usturoi, apă şi sare.

Urzicile curăţate se spală în câteva ape. Se pune pe foc o oală cu apă, iar când dă în fiert se adaugă urzicile. Se mai ţin urzicile aproximativ 10 minute, apoi se scot şi se pun într-o sită. Când se răcesc, le stoarcem foarte bine şi le tocăm foarte fin. Se pot, de asemenea, toca la robot.

Punem într-o tigaie cele 4-5 linguri de ulei de măsline şi, când se încinge uleiul, adăugăm 2 linguri de făină. Se amestecă repede cu o lingură de lemn circa 2 minute, după care se adaugă un polonic din apa în care au fiert urzicile. Se amestecă în continuare până ce tot lichidul e absorbit, apoi se adaugă un nou polonic de zeamă. În total, se adaugă 4 polonice, iar sosul rezultat va semăna cu o smântână.

Se adaugă apoi urzicile şi 2-3 căţei de usturoi tocaţi foarte fin. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm câteva polonice din apa urzicilor. Se serveşte cu hrean proaspăt ras.

Ţelină cu măsline

Avem nevoie de 6 ţeline mici, 6 roşii, 4 cepe, 100 g măsline negre, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare şi piper după gust.

Ţelina curăţată de coajă se taie felii rotunde, groase de un deget. Se toacă şi ceapa. Se pun împreună la prăjit în ulei, pe foc mic. Roşiile tăiate cubuleţe şi ţelina, după ce s-a muiat puţin, se pun într-o oală, împreună cu o cană de apă şi puţin pipere. Se lasă să fiarbă înăbuşit jumătate de oră. Când mâncarea e aproape gata, se adaugă măslinele şi se mai lasă 5 minute, apoi se potriveşte cu sare. Se serveşte cu verdeaţă tocată presărată deasupra (mărar şi pătrunjel).

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s