Apple vrea sa transforme iPhone-ul intr-un aparat foto

 

 

Producătorii de gadgeturi au început să-și îndrepte tot mai mult atenția spre partea de accesorii. Se pare că a început să scadă interesul pentru smartphone-uri și tablete cu procesoare din ce în ce mai puternice și camere cu mulți megapixeli.

 

In această direcție ar urma să meargă și cei de la Apple. Potrivit Geeky Gadgets, specialiștii de la Apple au patentat o lentilă atașabilă pentru camerele smartphone-ului.

 

Aceste accesorii ar ajuta să facem fotografii mult mai bune cu obiective precum: „fisheye”, „wide” au macro.

 

Pe piață există mai multe astfel de accesorii. Kit-ul Olloclip este unul dintre ele. Ca și celalate accesorii foto și aceste mici obiective se adaptează în dreptul camerei smartphone-ului. Este dezvoltat doar pentru iPhone și costă aproximativ  70 de dolari.

 

A fost anunțat chiar și un microscop care funcționează cu ajutorul unui iPhone. Bodelin, o companie americană specializată în aparatură pentru cercetarea științifică, a creat ProScope, un accesoriu care îți transformă smartphone-ul într-un adevărat microscop.

Foarte important de precizat este faptul că acest dispozitiv se apropie foarte mult de performanțele unui microscop de laborator. Aparatul se montează ca o carcasă pe telefonul Apple, iar lentila este poziționată în dreptul camerei smartphone-ului.

SURSA:YahooNews

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s