Solutii pentru izolare termica

Daca in urma cu ceva ani, te plimbai prin oras si stateai de vorba cu o cumostinta, amic sau prieten la inceputul toamnei sau inainte de a veni frigul, nu gaseai unul care sa fie multumit in tot orasul…Bine, orasul in care locuiesc nu e atat de mare! De ce? Pentru ca atunci cand vin ploile sau vine viscolul cu zapada si ger, vin si problemele din cauza proastei izolari termice pe care o au blocurile sau mai bine spus nu o au!. In unele parti ale orasului exista, dar sunt facute de mantuiala, fiecare cu cine si ce a crezut el ca e mai bine, iar in alte parti ale orasului lipsesc cu desavarsire.

De vreo doi ani, ca sa zic asa, s-au inceput niste lucrari de izolatii mai apmple…care se realizeaza pe toata scara de bloc, sa nu mai fie asa un curcubeu de materiale si culori, dar in marea majoritate a blocurilor din oras tot mai exista cativa napastuiti de soarta, nu dispun de sursa necesara unei asemenea investitii si ale caror blocuri nu pot fi izolate si saracii oameni, mai ales cei care stau la ultimele etaje incep sa isi planga de pe acum de mila. Cand vine frigul, bate vantul, ninge sau e ger de crapa pietrele, ei vor avea din nou probleme.

Prin astfel de cosmar trece mai nou si o amica de a mea, mai putin norocoasa decat mine(eu stau la casa) se gandeste de pe acum ce solutii sa gaseasca sa rezolve aceasta mare problema, chiar daca a sosit primavara. Mi-a cerut ajutorul mie si am inceput sa cauta niscaiva informatii pe la cunoscuti, pe la asociatiile de locatari care au facut asemenea lucrarisi, in ultima faza am intrat pe net.

M-am interesat de materiale,de preturi si de firme care se ocupa cu chesti din astea, specializate in consrtuctii, in izolatii. Mi-am dat seam ca o astfel de lucrare inseamna o munca in echipa, de profesionisti si este nevoie si de colaborare cu ceilalti locatari ai blocului, din ce mi-au spus cei care au facut lucrarea pentru blocul lor.

Acum dupa ce i-am comunicat cele aflate, a mai ramas sa vorbeasca cu oamenii din bloc pentru ca fiecare trebuie sa isi faca izolatie, deoarece si primaria subventioneaza o asemenea lucrare destul de consistent si e pacat sa piarda un asemenea sprijin… Acum ramane sa le explice la fiecare in parte despre ce este vorba si sa ii convinga ca o astfel de izolatie este necesara, ca va fi utila tuturor locatarilor si e pacat sa piarda sprijinul consistent pe care il acorda primaria.

Majoritatea au inteles si vor sa inceapa lucrarea la sfarsitul acestei primaveri- inceputul verii, cel mai tarziu si, de asemenea s-au hotarat sa folosesca: polistiren extrudat de la e-izolatii.ro .

Eu, unul sper sa reuseasca, sa termine lucrarea si amica mea sa nu se mai planga de facturile astronomice care ii vin iarna!

Din blogosfera romaneasca le doresc spor la treaba:)

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s