Tratamentul homeopat- medicina naturista

Subiectul acestui articol este: tratamentul homeopat! In primul rand trebuie sa stiti ca prin homeopatie se trateaza bolile de care sufera o persoana prin anumite metode care au rolul de a simula tendinta naturala a organismului de vindecare! Se foloseste numai acele medicamente preparate din substante de origine vegetale, minerala si animala produse prin proceduri naturale in laboratoare farmaceutice specializate, care nu contin nicio substanta chimica. De aici si inscrierea in categoria de: medicina naturista

Asadar, tratamentul homeopatic consta in tratarea unei persoane bolnave si nu a bolii. Acesta e de fapt cel mai important aspect de la care se pleaca. cauza si contextul general al aparitiei respectivei bolii pentru fiecare bolnav in parte. De ce? Deoarece ca oamenii sunt diferiti intre ei de la nastere. Unii au constitutii mai slabe, altii mai puternic; unii dezvolta o personalitate mai puternica, iar altii o personalitate mai slaba in functie de mostenirea genetica a fiecaruia si de asemenea de conditiile si modul de viata. Asadar, este logic ca starea de boala sa fie in mod diferit si, de asemenea sa fie tratat diferit, individualizata pe fiecare pacient in parte.
Acest principiu al individualizarii este asadar unul din principiile de baza ale homeopatiei. Ca sa clarificam mai departe modul in care va actiona tratamentul homeopatic asupra organismului pacientului este necesara o analiza a urmatorului principiu si anume principiul fortei vitale.

Desi este greu de inteles intr-o lume guvernata de principii materialiste, in care orice fenomen general acceptat in lumea stiintei trebuie sa se bazewe pe un experiment reproductibil intr-un laborator, totusi existenta tratamentul homeopatic nu poate fi pus la indoiala. Ea poate fi de asemenea asimilata cu energia care directioneaza toate aspectele vietii in organism, se poate adapta la influentele mediului inconjurator, poate anima viata emotionala a unui individ, poate determina modul de gandire, creativitatea dar si inspiratia spirituala. De asemenea, se poate considera un nivel energetic, de natura electromagnetica, al organismului.

 

Tratamentul homeopatic prescris unui pacient in urma unei consultatii consta in administrarea unui remediu unic o singura data sau cre va fi repetat, doar la indicatia medicului homeopat. Evaluarea rezultatului obtinut se va face la un interval de o luna. Acesta este timpul in care remediul administrat isi face efectul. Durata tratamentului poate sa fie in functie de caz.  Pentru categoria de bolile cronice, tratamentul este mai indelungat iar pentru bolile acute mai scurt.

Avantajele homeopatiei deriva din folosirea unor cantitati foarte mici de medicamente care are drept consecinta lipsa de toxicitate asupra organismului pacientului, iar pe de alta parte costul este foarte mic comparativ cu tratamentul clasic.

4 Comments

  1. ce boli se pot vindeca prin tratament homeopatic? de exemplu ulcerul gastric, va avea prognostic diferit de la bolnav la bolnav in functie de contextul individual de existenta a ei. Deci unele boli sau mai corect spus unele cazuri de boala se pot vindeca iar altele nu, aceasta fiind in directa legatura cu vechimea bolii, conditiile favorizante de mentinere a acesteia, ereditatea, abuzul de medicamente, tutun, alcool etc.

  2. Majoritatea oamenilor se imbolnavesc la un moment dat in cursul vietii, astfel incat cu greutate putem spune ca un om este cu adevarat sanatos. Este cunoscuta frecventa infectiilor respiratorii la copii, mai ales in primii ani de viata. Se pare ca noi oamenii suntem ca si ”programati” sa ne imbolnavim.

  3. Datorita susceptibilitatii sau predispozitiei individuale mostenite sau dobandite in cursul vietii, la care se adauga influenta factorilor externi ai mediului de viata. Asadar boala este rezultatul interactiunii dintre cei doi factori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s