Ziua evolutiei

Pe cum trec anii, poti observa cum prostia isi face culcus chiar si inimile celor care au fost ”odata” oameni de bine! Normal si logic, omul cu cat inainteaza in varsta, ar trebui sa se maturizeze, sa aiba o evolutie, si sa aiba o minte mult mai ”slefuita”, dar din pacate, realitatea ne spune si ne arata tocmai inversul!
-Cum se poate explica un astfel de comportament?!
Foarte simplu…Omul, nu se mai obosteste sa gandeasca, ci lasa pe altii sa gandeasca in locul lui, fara ca el sa realizeze acest lucru! Si uite asa, omul,si-a pierdut identitatea,sau mai bine zis-Nu isi mai cunoaste locul!Ca sa fiu mai explicit,va trebui sa spun una din povestile dascalului meu:
Duhul rau(satana,dracul,diavolul) se infatisaza cu o plangere, inaintea Creatorului Divin, si spune:
“-Marite Rege al Universului, doresc sa imi schimb numele, deoarece, cum aud pamantenii de numele meu, cu totii se sperie si astfel se intorc si fac numai lucruri bune, astfel, eu nu mai imi pot duce misiunea pana la capat. As dori ca numele meu sa fie, Modern-Evoluat!“..Uite asa, Raul s-a transformat in cel mai modern si evoluat bine..Astfel, omul zilelor noastre, nu mai stie sa diferentieze lucrurileeeeee! Zis si facut!

Un om matur, sanatos la minte, care are si putina carte, nu poate ramane indiferent la tot ceea ce se petrece in viata de zi cu zi! Sunt foarte multi oameni care isi traiesc viata fara intrebari, un astfel de om, am fost si eu! Cum,v-am mai spus ca viata mi-a fost in asa fel, incat, intr-o buna zi, m-au inundat o groaza de intrebari, si asa, am ajuns sa fiu ceea ce sunt! Nu sunt cine stie ce ”scula pe bascula”, ci un om mai mult decat simplu, care se lupta cu el insusi, cu dorinta, de a deveni un om adevarat, drept si curat, exact asa cum doreste Bunul Dumnezeu.

Pentru a reusi sa dau o nuanta cat mai clara prezentului va trebui sa ma intorc in timp, nu prea departe de noi, in urma cu 25-30 de ani! Acu, omule drag, eu te voi intreba, o intrebare mai mult decat simpla:
-In afara de a inainta in varsta, ai mai evoluat in vreo privinta??!

Fii foarte atent, ca nu te-am intrebat cati bani ai in cont, ce casa sau apartament ai, in ce masina te plimbi sau pe ce treapta a societati te afli acum, ci,te intrebam despre evolutia Eu-lui!Antropogenesa?

Dupa milioane de ani de evolutie, omul nostru s-a epilat putin, femeile mai mult, si-au acoperit gaura cu o bucatica de carpa, iar pe sani si-a pus alte doua bucati de carpa..,dar, tot mai des se obisnuieste sa nu si le mai puna, caci pe plaja, este permis! Mai sa fie…Asta numeste omul evolutie, si nu orice om…omul care se numeste superinteligent, scolit nu gluma! Hmm…chiar si popa spune ca este ceva permis,deoarece nu mai suntem fanatici! Mai..mai sa fie! Omul imbracat decent, este numit, un primitiv-fanatic! Multa minte ne mai trebuie…!

 

2 Comments

  1. de multe ori am zis ca evolutia asta de fapt e o involutie, daca lucrurile sunt mai simple, daca gandeste altcineva in locul noastu nu inseamna ca suntem mai evoluati 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s