Noi avem nevoie de prieteni

Lumea va veni oricum la starea completă finală, prestabilită, dar, conform programului de gestionare a naturii, este posibil să ajungem la această stare nu fiind forţaţi prin suferinţă, ci motivându-ne independent, conştient. Totuşi, în acest caz, trebuie să precedem natura noastră, egoismul, intenţia de sine în toate acţiunile noastre şi să acţionăm împotriva egoismului, spre intenţia de a urmări binele altora, dăruirea în toate acţiunile noastre.

Este imposibil, deoarece natura noastră nu este decât egoism, dorinţa de a acţiona pentru sine, în tot. Dar, ni s-a dat această lume pentru a corecta natura noastră şi chiar fiind în această lume, putem acţiona, înşelând egoismul nostru.

Putem dărui prietenilor, chiar dacă intenţia noastră este de a dărui de dragul nostru. Putem să ne unim cu ei, chiar dacă intenţia noastră, obiectivul nostru este doar în interesul nostru. Dar, dacă acţionăm astfel în timp ce studiem starea de “dăruire, iubire, pentru beneficiul altora”, care este descrisă în sursele cabalistice, vom atrage şi vom trezi în noi înşine, proprietatea iubirii şi dăruirii, care este numită Lumina Superioară.

Prin urmare, noi avem nevoie de prieteni care aspiră la acelaşi obiectiv şi trebuie să-i apreciem în măsura în care acest obiectiv este important pentru noi, deoarece nu se poate realiza fără ei. Astfel, sarcina noastră principală este de a forma un astfel de mediu, care ne dă aspiraţii bune, în loc să ne împingă de la spate prin suferinţe, durere, inconştienţă, aşa cum este pentru întreaga omenire, deoarece ea se deplasează spre acelaşi scop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s