Oua umplute cu sardele
Ingrediente:
4 oua fierte
2 sardele
25 g de unt
frunze de salata verde
sare dupa gust
cum preparam:
Se scot galbenusurile si se toaca marunt; se procedeaza in acelasi mod si cu sardelele. Se amesteca cu untul si se freaca intr-un singur sens. pana cand vom obtine o pasta. Cu aceasta pasta se umplu albusurile fierte si taiate in doua. indesand bine umplutura cu un cutit.
Asezam ouale umplute pe farfurie si se inconjoara cu frunze de salata verde. Adaugam sarea dupa gust!
Oua rascoapte picante
Ingredientele necesare:
4 oua fierte
sos de maioneza
1 castravete acru
frunze de patrunjel verde
cateva ridichii de luna
felii de rosii
frunze de salata verde
sare
Cum le preparam:
Se taie in doua de-a curmezisul ouale fierte tari, rascoapte. Se taie putin din varfuri ca sa poata sta vertical ca niste paharele. se scot galbenusurile deoparte. Tocam marunt castravetele acru si frunzele de patrunjel verde… Dupa ce am terminat de tocat le amestecam cu sosul de maioneza Se gusta de sare. Se umplu albusurile fierte cu aceasta compozitie, netezand cu un cutit. Se aseaza pe o farfurie si se inconjoara cu salata verde, felii subtirii de ridichii de luna si felii subtiri de rosii.
Ambele retete sunt pentru 4 portii! Pofta buna!
Prima reteta e usor de facut si pe gustul meu, insa si a doua pare delicioasa.
le-am gasit intr-o carte veche de retete:)
si prima, dar si a doua mi se par accesibile!
O zi buna!