Medici de familie plătesc din buzunar rețete prescrise pacienților

După ce pacienții au fost somați să plătească pentru investigații costisitoare pe care nu le-au făcut, acum medici de familie sunt notificați să returneze diverse sume din cauză că ar fi eliberat ilegal rețete compensate.

Și asta pentru că, potrivit Curții de Conturi, frauda din medicina de familie s-ar ridica la 3 milioane de euro, iar 250 de mii de euro reprezintă rețete scrise pe numele celor decedați.

 

În situația de a da bani înapoi se află și un medic de familie din București care a fost notificat să restituie 290 de lei Casei de Sănătate, sumă reprezentând prețul a patru rețete compensate, eliberate în 2012, unor pacienți care, susțin autoritățile, erau în același timp internați în spital.

„Mi-au băgat practic mâna în buzunar. Ce să fac? Să fac pe polițistul și să îi cer dovezi – unde se află în acel moment, dacă are adresa pe Toamnei sau s-a mutat? Sunt nevinovată”, a spus medicul de familie Eugenia Nica, citată de stirileprotv.ro. Și asta în timp ce alți medici au fost somați să achite sume chiar și de câte 10.000 de lei.

”Or mai fi și uscăciuni în pădure, însă astea nu sunt furturi. Eu prescriu rețeta unui pacient care la început de lună e viu și la sfârșitul lunii moare. Și eu apar că am dat rețete pentru morți. Sistemul informatic e defectuos. O să ajungem să nu mai prescriem nimic, de frică”, a afirmat Mariana Pârcălabu, președintele Patronatului Medicilor.

Somațiile au loc în condițiile în care estimările arată că în fiecare an 400 de milioane de euro dispar din sistemul de sănătate.

PS. Habar n-aveam ca există un PATRONAT al medicilor !!!!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s