Marea…mea iubire…cartela pre-pay

Toți cei care folosesc cartele pre-pay vor fi nevoiți să depună un document de identitate la operatorul de telefonie mobilă. Potrivit ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, care a adoptat acest proiect, operatorii de telefonie mobilă trebuie să trimită notificări către toți utilizatorii.

Potrivit stirile.tvr.ro, regula ar urma să se aplice în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, altfel „operatorul de telefonie mobilă va sista serviciul până când denunțătorul cartelei o va înregistra”. De asemenea, legea îi vizează inclusiv firmele care folosesc cartele pre-pay.

„În calitate de membru al CSAT, astăzi am adoptat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OUG 111/2011 privind comunicaţile electronice. În ultima şedinţă a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale.
Este vorba despre obligaţia deţinătorilor de cartele pre-pay de a le înregistra, de a depune un act de identitate, de asemenea, obligaţii pentru furnizorii de telefonie mobilă.

Într-un interval de şase luni de la momentul intrării în vigoare, toţi deţinătorii de cartele pre-pay vor fi obligaţi să depună un document de identitate. Dacă nu va face acest lucru, operatorul de telefonie mobilă va sista serviciul până când deţinătorul cartelei va înregistra cartela, pe baza unui  document de identitate”, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, potrivi stirile.tvr.ro.

4 Comments

  1. am auzit aseara stirea, pana la urma, cine nu are nimic de ascuns, nu are nimic in potriva 🙂
    nu ne invadeaza nicio intimitate ca deja stie oricine datele noastre ce sunt cumparate si rascumparate 🙂

    1. intr-un fel sunt de acord cu cele spuse de tine, chestia e ca ar trebui acum sa mergi (daca ai) la operatorul respectiv, tu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s