Călătoria

Am crezut că sunt nemuritor până cu câțiva ani în urmă. Da, și astăzi cred în înviere și nu m-am aruncat de la etajele de sus ale clădirilor înalte!

Păream însă să trăiesc viața cu sentimentul că lucrurile nu se vor schimba niciodată și vor rămâne la fel pentru mult timp. Apoi, într-o zi, durerile de tot felul au început să mă viziteze. Părul a început să se mai rărească, și, acolo unde a rămas, a avut tupeul să își schimbe încet pe alocuri culoarea. Am realizat atunci: SUNT MURITOR! 

Evanghelia lui Isus Hristos a recunoscut caracteristica noastră de oameni muritori cu mult timp înainte ca noi să o facem. Iertarea, nădejdea, veșnicia se găsesc nu într-un flacon cu vitamine ci în credința în Isus Hristos. Crucea și un mormânt gol sunt ancora noastră în furtunile vieții. Datorită Evangheliei putem să oferim cuvinte de mângâiere la mormântul fraților și surorilor noastre care au plecat înaintea noastră, și nu cuvinte de disperare. Trăim știind că, fiind ucenici ai lui Hristos, avem o destinație veșnică și biruința! Suntem într-o călătorie care nu se sfârșește la mormânt. 

Ceea ce unii nu reușesc să își amintească este că tocmai această călătorie a credinței face ca viețile noastre să fie pline sau goale. Nu doar faptul că pretindem că credem arată sinceritatea convingerilor noastre, ci călătoria cu Hristos este ceea ce vorbește mai tare decât orice declarație, decât orice apțipild pe care-l punem pe mașină. Nici măcar lungimea călătoriei nu contează, ci cât de bine ai petrecut călătoria. Apostul Iacov a cărui viață a fost scurtată de către Irod, are parte de aceeași biruință ca și apostolul Ioan care a murit la zeci de ani după. În descrierea călătoriei, apostolul Pavel spune că „a trăi este Hristos şi a muri este un câştig” (Filipeni 1:21). Pentru Pavel, fiecare zi a fost o călătorie bine petrecută, bine folosită. 

Mulți oameni văd credința în Hristos drept acea plasă de siguranță pentru timpurile când cazi sau când viața aici este pe sfârșite. Dumnezeu dorește ca noi să trăim vieți care să dea călătoriei scop și motivație. Epitaful pe care fiecare dintre noi ar trebui să și-l dorească se găsește la Matei 25:21 – „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău…” – este judecata rostită asupra unei vieți de biruință. Este o călătorie care merită parcursă. 

În cele din urmă, ce vă descrie cel mai bine? Vă veți plânge de lucrurile pe care nu le-ați făcut niciodată, veți regreta că nu ați făcut cu adevărat această călătorie cu Dumnezeu pe măsură ce au trecut anii pe lângă dumneavoastră, sau vă veți putea uita înapoi știind că ați luptat lupta și ați câștigat alergarea? (2Timotei 4:7) 

Citiți Evanghelia. Succesul nu constă niciodată în lungimea timpului, nici în cantitatea de talent, în mulțimea darurilor pe care le are cineva. El nu constă nici în averea adunată de cineva, în popularitatea sau faima avută de un om. O călătorie bună este pur și simplu a viață care se trezește în fiecare dimineață căutând voia lui Dumnezeu, scopul lui Dumnezeu și slujirea de Dumnezeu. Dumneavoastră și cu mine suntem muritori raportați la această lume, dar, vom fi biritori atunci când ne vom da seama că lumea aceasta nu este casa noastră. Când vă uitați la viața de aici nu ca la „acasă” ci ca la o „călătorie” spre un loc mai bun, atunci veți putea în cele din urmă să alegeți o cale care caută un loc mai bun. Autorul cărții Evrei spune acest lucru cel mai bine atunci când îi descrie pe eroii credinței care „doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească” (Evrei 11:16). Ei au trăit vieți marețe știind că aici este doar călătoria. Fiecare dintre noi trebuie să avem o astfel de viziune despre viață. Mai mult, avem nevoie de motivație pentru a continua. Modul în care trăim pentru Hristos descrie călătoria credinței noastre. Căutați cu adevărat o patrie mai bună? 

Fie că această călătorie este pentru noi una lungă sau una scurtă, întotdeauna vor fi multe lucruri de făcut. Avem atât de puțin control asupra vieților noastre, dar, darul lui Dumnezeu pentru dumneavoastră și pentru mine este călătoria de aici și acum…..

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s