1.Gustare taraneasca
Ingrediente
400 de grame mezeluri asortate si costita afumata
1 ceapa
12 linguri de grasime
4- cartofi fierti
3 oua
sare dupa gust si muraturi
Cum le preparam: Taiem in bucatele mezelurile si s prajeste in untura cu ceapa taiata felioare mici. Se adauga cartofii (fierti puti din ajun si taiati in cuburi ) si se lasa sa se rumeneasca usor. Se toarna deasupra, amestecand cu lingura ouale batute cu un praf de sare.
Se serveste alaturi de muraturi. Timp de preparare-20 de minute.
2. Ciuperci umplute
Ingrediente
400 g de ciuperci fierte
2 oua fierte
1 ficat de pasare
frunze de patrunjel verde
marar verde
sare
piper
100 g cascaval uscat
2 g de unt proaspat
Cum preparam: Se toaca marunt ouale fierte din ajun , ficatul de pasare, picioarele de ciuperci si, eventual cateva ciuperci mici, frunzele de patrunjel si mararul verde. Se amesteca totul, adaugand sare,piperul si cascavalul. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile curatate din ajun , apasand si netezand de jur imprejur cu un cutit lat.
Se aseaza intr-o tava una langa alta, punand la fiecare ciuperca pe umplutura cate un varf de cutit de unt proaspat si se dau la foc potrivit
Cand sunt gata, se scot repede pe un platousi se mai pune pe fiecare ciuperca umpluta cate un varf de cutit de unt proaspat, putina sare si piper
se servesc calde. timpul necesar pentru aceasta reteta gustoasa e de 35 minute.
Va dores spor la treaba si, fireste : POFTA BUNA!
iti pun sigur ca sunt obligatorii si la noi si, asta-i un lucru bun, dar nu prea a fost mediatizat acest fapt, ca nu-i cu pitipoance…