Retete culinare din bucataria romaneasca

1.Gustare taraneasca

Ingrediente

400 de grame mezeluri asortate si costita afumata

1 ceapa

12 linguri de grasime

4- cartofi fierti

3 oua

sare dupa gust si muraturi

Cum le preparam: Taiem in bucatele mezelurile si s prajeste in untura cu ceapa taiata felioare mici. Se adauga cartofii (fierti puti din ajun si  taiati in cuburi ) si se lasa sa se rumeneasca usor. Se toarna deasupra, amestecand cu lingura ouale batute cu un praf de sare.

Se serveste alaturi de muraturi. Timp de preparare-20 de minute.

2. Ciuperci umplute

Ingrediente

400 g de ciuperci fierte

2 oua fierte

1 ficat de pasare

frunze de patrunjel verde

marar verde

sare

piper

100 g cascaval uscat

2 g de unt proaspat

Cum preparam: Se toaca marunt ouale fierte din ajun , ficatul de pasare, picioarele de ciuperci si, eventual cateva ciuperci mici, frunzele de patrunjel si mararul verde. Se amesteca totul, adaugand sare,piperul si cascavalul. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile curatate din ajun , apasand si netezand de jur imprejur cu un cutit lat.

Se aseaza intr-o tava una langa alta, punand la fiecare ciuperca pe umplutura cate un varf de cutit de unt proaspat si se dau la foc potrivit

Cand sunt gata, se scot repede pe un platousi se mai pune pe fiecare ciuperca umpluta cate un varf de cutit de unt proaspat, putina sare si piper

se servesc calde. timpul necesar pentru aceasta reteta gustoasa e de 35 minute.

Va dores spor la treaba si, fireste : POFTA BUNA!

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s