Dupa Fapta si Rasplata!

”Dupa fapta si Rasplata!” – va suna cunoscut, sunt sigur de asta!

Cuvintele din titlu, le traim din plin, de fapt, acesta este raspunsul-rezultat din tot ceea ce am construit in ultimele doua decenii de libertate! Realitatea este martorul cel mai drept, care ne spune si ne arata exact ceea ce nu dorim sa auzim si sa vedem..ca, daca ar fi sa intreb un om, fie el barbat sau fie ea-femeie, amandoi vor incerca sa ”zugraveasca” prezentul in fel de fel de culori imaginare, numai culoarea adevarului nu o vor picta printre cuvinte!
-De ce oare??!

Motivele, sunt diferite de la om la om, in schimb raspunsul este unul singur” Minciuna, a pus stapanire pe intreaga lume. Atata timp cat nu esti sincer nici macar cu propria ta persoana, nu ai cum sa fi sincer si nici drept cu cei din jurul tau, dar acest fapt este trecut cu vederea deoarece, fiecare minte pe fiecare!…iar acest dute-vino s-a transformat in ceva ”normal”, fara de care-viata nu mai are sens! Hmm… Ce spuneti, am dreptate?
-Cum au luat nastere aceste minciuni?…private, le pot spune, deoarece, fiecare individ isi pregateste minciuna din timp, si de foarte multe ori ,chiar el insusi o va crede, chiar daca el a construito cu un scop bine stabilit.

Din moment ce educi un copil dupa niste povesti imaginare, acesta nu are cum sa creasca sanatos mintal, cum, nici acela/acea care educa pe copil astfel nu poate fi numit: Un om intreg la minte! Educatia, inseamna dreptate-adevar-sinceritate, iar o educatie bazata pe povesti de adormit copii, intr-un final se va transforma in tot ceea ce vedem in jurul nostru, iar multe nu le vedem, deoarece omul le ascunde, ca sa nu poata vedea si celalat mizeria in care traieste. Asta se aseamana foarte mult cu curatenia facuta de o femeie lenesa, dar care vrea sa para una foarte ordonata… matura si, aspira doar la suprafata, dar daca te uiti dupa mobila sau in dulapuri, vei vedea exact ceea ce ea nu vrei sa vezi! Hmm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s