VIATA, e precum un bat de chibrit aprins

Dupa o zi de umblat cu scara (deoarece, azi am fost zugrav), ma simt de parca as avea picioarele lui Pinochio, si, am o oboseala molesitoare de imi ingreuneaza Creierul, dar nobila mea doamna, Inima nu ne lasa sa cadem prada lenevirii, chiar daca am terminat programul care aduce o leafa la casa mea. Ferice de Creierul care traieste in pace si liniste cu mult iubita lui doamna, Inima! DA, asa este, spune Inima, dar sa nu uitam ca jumatate din viata Eu- Inima, v-am dus pe amandoi in eroare cu dorintele si placerile mele, iar acum nu merit Eu-Inima toate laudele, ci si preaiubitul meu Creier, chiar daca este mai greu de minte. In cele mai multe cazuri, el imi linisteste dorintele prin inteleptele lui povesti. Hmm…zau ca nu stiu ce sa ma mai fac cu eii, deoarece de la o vreme buna de timp, intre acestia doi sa infiripat o dragoste ca-n povesti…Cat este ziulica de lunga, nu aud altceva dacat: Tu esti prima Inimioara..iar Ea, raspunde tot la fel: Dupa tine iubitul meu Intelept…La fiecare problema sunt nevoit sa intervin si eu, sa-i astampar, ca altfel nu gasesc rezolvarea problemei!! Totusi, acum in pragul serii, atat eu cat si el) Creierul, eram doborati de oboseala, noroc cu doamna noastra Inima, ca s-a indragostit nebuneste de Noi_Doi,iar daca ne iubeste atat de mult, asta inseamna ca ne doreste numai binele, asa ca, in marea majoritate a cazurilor o ascultam, apoi analizam problema, iar daca are dreptate,o urmam exact asa cum ne sopteste Ea! Azi, spre exemplu, acum in prag de seara, nu ne-a lasat, nici macar sa ne intidem si, nici chiar sa mancam, ci ne-a soptit frumo:
-Iubitii mei, va inteleg si cred ca sunteti obosti, dar ceea ce ati muncit azi, a fost pentru aici si acum,pentru Eternitate, ati facut ceva??! 
Hmm….ce noroc avem cu Ea, ne ajuta exact ca si Pildele lui Solomon: “Femeia inteleapta isi zideste casa,iar femeia nebuna o darama cu insesi mainile ei! “Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!”
Sa ascultam in incheiere invataturilor:
“Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria fiecarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata,si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns,fie bine,fie rau.” Eclesiastul
Trecatori suntem prin asta lume, si n-am venit aici intimplator…asa ca: Hai sa ne gandim putin mai bine, si sa ne intrebam un lucru, dar, sa fie, mult mai serios……Nimic din cei AICI, nimic nu este-al nostru, iar noi, le strangem si le adunam, de parca le-am lua cu noi in groapa! Nimic mai simplu si usor de priceput, decat, ca VIATA, e precum un bat de chibrit aprins..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s