Apa, fantana, pompa…

Cei dintre voi care mai aveti rude pe la tara, sunt sigur ca stiti, cat de importanta este apa intr-o gospodarie . Si, asta se poate doar printr-o fantana in propria gospodarie, ma rog in curte. Este o dovada de saracie lipsa unei fantani in propria curte. Este foarte adevarat, ca in unele zone uneori nu poti avea (nu e apa potabila , din panza freatica buna), alteori de ce sa nu recunoastem costurile sunt foarte mari su pentru anumite familii e prea scumpa. Si, exentru cei care nu stiu, nu cunosc exista si meseria de FANTANAR, adica sunt niste meseriasi cu unelte care vin la tine acasa si iti fac fantana. Un mester, cum se spune pe aici pe la mine in Lunca Dunarii (meserias este un termen general pentru oricare din specialisti, de la un mecanic auto pana la acest fantanar). E adevarat, ca mai nou au aparut firme specializate care se ocupa cu foraje pentru fantani, care isi fac treaba foarte bine si mai nou fac puturi pentru agricultori, ale caror terenuri pot astfel sa fie irigate.
Sa ai o fantana in curtea ta e o binecuvantare, si mai ales daca dispui de ceva banuti, la ea vei putea atasa o: pompa de apa fantana, pentru ca te poti folosi de ea pentru ati uda gradina de legume sau de flori. Dar si, pentru agricultorii care isi pot mari productiile prin irigarea culturilor.

Acum in legatura cu calitate apei, am vazut destule reportaje si discutii in ultima vreme…In opinia unora apa buna este acea apa rece …si, nici o analiza nu ii va convinge ca nu-i asa…
Altii insa nici nu vor sa mai auda de apa din fantani, si prefera apa de izor adusa acasa de la magazinul din colt in pet-uri. E foarte adevarat ca in acest caz avem de a face, dupa parerea mea, cu snobism. Ei fac orice pentru a-si arata snobismul…si, ma refer in primul rand la cei care si-au construit case pe la marginea capitalei. Nu au apa, canalizare, de drum asfaltat nici nu poate fi vorba si, isi cara apa de baut cu pet-ul. Sticla de plastic, parerea mea, ii strica gustul! Dar, fireste, fac asta pentru a-si arata puterea financiara…

Acum trebuie sa recunosc ca nimic nu poate fi comparat cu apa( adevarata) de izvor de la munte. E limpede, e rece, lipsita de impuritati, iar daca o bei vara gustul ei e cel mai bun. Dar, cati pot beneficia de ea?

 

Advertisements

9 thoughts on “Apa, fantana, pompa…

  1. E adevarat, nimic nu se compara cu o apa de izvor de munte. E rece, e limpede, are un sunet cristalin, iar daca totul se intampla vara, cand mori de cald, gustul ei devine cu atat mai bun. Ce-i drept, apele minerale din comert sunt de fapt tot ape de munte. Dar parca au gust mai bun daca le bei direct de la sursa. Sticla aia de plastic (pet-ul) parca ii strica gustul (cineva-mi zicea ca inca prefera apa minerala la sticla de sticla, pentru ca nu are gustul alterat).

  2. Fântâna este, la origine, o construcție alcătuită dintr-o groapă cilindrică sau prismatică, cu pereții pietruiți, cu ghizduri împrejur, săpată în pământ…

  3. …eu prefer apa minerala la sticla de sticla, pentru ca nu are gustul alterat ). Din cate stiu, exista un stat european care de curnad a interzis pet-urile!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s