Relatii si mass-media

Azi, fiind duminica vreau sa va zic doua chestii:

Prima la mana: Parca pe undeva se zicea: “spune-mi cu cine te intalnesti, ca sa-ti spun cine esti”. Se stie ca in general oamenii isi ” cultiva si isi aleg relatiile singuri “. Un lucru bun ( probabil, zic ), dar cand se ajunge la exagerari, devin ridicole sau poate nepotrivete, nu-s la locul lor. Trebuie sa fii atent cand te duci la o nunta, sau la un botez, sau la o agapa oarecare. Te trezesti ” prieten” sau aliat in nu stiu ce bazaconie de care nu ai habar. De asemenea , trebuie sa te feresti a vorbi ” de bine ” pe cineva din aproiati sau un simplu cunoscut. Devii imediat suspect ( ce interes ai sa-l vorbesti de bine ). Daca il injuri, il denigrezi, indiferent despre cine este vorba, esti ” mare “. Chiar nu trebuie sa avem incredere in nimeni, si sa ne dusmanim continuu unii pe altii ? Oare nu am mers prea departe cu suspiciunile ? Ma intreb, nu dau cu “parul”?

 

Si-a doua la mana:

Dupa Revolutie, mass-media a prins aripi. Ne-am trezit cu numerosi “destepti ” care ne-au explicat in ce intuneric am trait. S-au spus destule prostii. Printre altele una ” aiurea ” a fost aceea cu locuintele de la bloc, ca sunt prea mici si, deci sunt nefunctionale ( nu vile sau apartamente cu 5-8 camere pentru toti oamenii muncii ). Ce au inteles oamenii normali ? Apartamentele fiind mici trebuiesc ” reconditionate “. Cum ? Simplu . Cand cineva se muta in alt apartament ( cumparat, mostenit ), prima operatiune e sa inceapa darmarea. Se darama un perete, o debara, usi, etc. Sigur apartamentul nu mai are functionalitatile pentru care a fost proiectat, dar s-a modernizat. Daca mai ai norocul ca un nou venit se fie in jurul datei de 1 mai, esti un fericit. In aceste zile auzi distrugerea peretilor, perforatoare, raschetarea parchetului, etc. Acest zgomot ” binecuvantat ” incepe odata cu ziua si inceteaza apropape de miezul noptii. Weekendul e cel mai bine! :)) Probabil acest lucru este consecinta traiului la bloc si o consecinta a celor “destepti” care ne-au luminat. Nu ne ramane decat sa le multumim si noilor vecini, dar si celor “destepti”.

O duminica frumoasa in continuare si, linistita!:)

 

 

3 Comments

  1. ma refer la prima situatie:
    E minunat sa ai relatii , in ideea de a cunoaste multi oameni , dar sa ai relatii urmarind doar ajutoare , e josnic ; in ultimul timp , au inceput sa se numeasca prieteni ; nu au habar ce inseamna asta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s