PROSTIA- boala fara durere

”Cum se intoarce cainele la ce a varsat, asa se intoarce nebunul la nebunia lui’ ‘(Pilde 26;11)

Cu totii suntem predispusi greselilor, doar nu suntem ingeri! Da, dar acest fapt, nu trebuie sa-l folosim ca o scuza atunci cand repetam aceasi greseala. Din clipa in care s-a ars la degete, chiar si un copilas realizeaza ca nu trebuie sa-si mai puna manuta pe plita incinsa… Daca un copilas pricepe acest lucru, atunci; Cum se explica faptul ca, un Adult se intoarce de ”N” ori la aceasi greseala?? Si tot nu invata nimic! Cum va mai spuneam si in alte scrieri, la fel va voi spune si azi: ”Drumul pe care alegi sa mergi,pe acel drum vei fi condus!”,iar din acest citat, sar in altul: ”Nimic nu se intimpla la intimplare!”...ca sa pot intelege mai bine sensul cuvintelor de mai sus cum se explica faptul ca un Adult se intoarce de ”N” ori la aceasi greseala si tot nu invata nimic’…va voi spune ce mi s-a intamplat azi. Am iesit sa-mi rezolv cateva probleme si in loc sa trec pe trecerea de pietoni am ”taiat” strada printr-un loc nepermis, dar ce este mai interesant, in urma cu trei luni am trecut prin acelas loc si am fost observat de politistul de la circulatie care a venit dupa mine si mi-a dat un avertisment, bineinteles ca nu aiurea ci mi-a luat datele, chiar daca nu aveam buletinul de identitate la mine, i-am dat datele originale. Azi, inainte sa o tai de nebun, m-am uitat in stanga sa nu vina vreo masina, dar nici prin gand nu mi-a trecut sa ma uit, sa vad, daca, masina politiei este prin preajma, nici macar nu am ajuns pe linia care marcheaza mijlocul drumului, cand am auzit sirena! Am inceput sa rad, am trecut strada si l-am asteptat pe agent, fara prea multe discutii mi-am recunoscut greseala dar asta nu m-a ajutat cu nimic, am primit o amenda de 150 de lei, iar daca o voi plati in termen de 24 de ore, va fi 75 de lei, asta am si facut. Am povestit incidentul si cunoscutilor mei, si cu totii m-au numit fraier, eu in schimb am fost foarte-foarte fericit! Si uite asa, am invatat de ce Adultul se intoarce de mai multe ori la aceasi greseala, si nici nu invata nimic din ea (greseala)…Daca ar fi sa platim la fiecare greseala, sunt ferm convins ca chiar si miliardarul ar fi foarte atent, de cum, omul de rand! Prostia e boala fara durere!

”Frica de Domnul este un izvor de viata, ne fereste de cursele mortii” (Pilde 14;27).

Din moment ce ne-am nascut oameni sanatosi la minte, dupa o bucata de vreme, singuri vom realiza ce este bine si ce este rau, iar pentru asta, nu avem nevoie de nici un fel de indrumator…parerea mea! Orice om sanatos la etajul superior este constient ca Nu este Bine sa faca urmatoarele : Sa ucida un alt om, Sa fure, Sa insele! Urmeaza si altele, dar pe acestea le voi incadra in:
”–Daca tie nu iti place sa ti se faca, abcdefg….X lucruri, atunci: Tu de ce faci altuia ce tie nu-ti place sa ti se faca?! La acest punct ar fi multe de enumerat….Omule fi foarte atent cum te comporti in lume! Pentru fiecare vorba vei fi tras la raspundere, pentru fiecare gand vei da socoteala, vei fi tras la raspundere si pentru educatia generatiilor care au iesit din tine, si cate si mai cate indatoriri ai TU OMULE, ca doar nu esti planta nici magar, caine sau nebun legat. Esti Om din Om nascut, ce s-a nascut tot dintr-un Om, nu dintr-o oaie sau camila!! Iar daca nu esti amendat deocamdata, sa fi convins ca totul se plateste..,si ar fi foarte bine sa-ti platesti amenda la timp, ca altfel ea tot creste-creste-creste, astfel va creste si dobanda, iar la urma, chiar de iti vei vinde tot ce ai acumulat nu iti va ajunge sa-ti platesti nici macar valoarea unei greseli, de cum celelalte……Nu uita ca ti sau oferit 86 400 de clipe de viata zilnic, inmultestele cu varsta pe care o ai, astfel vei sti ce datorie ai fata de Divinitate, iar asta, daca nu ai gresit deloc, ca de ai gresit totul se inmulteste cu 100 sau 1000…si, astfel vei ajunge la niste cifre fabuloase!!Sa nu mai pun la socoteala si clipele celor care au iesit din tine,copii,nepoti si stranepoti, pentru care Tu vei da socoteala!Viata nu este un Picnic, ci mai degraba un Examen..de-l treci, vei fi fericit pentru totdeauna, de nu…Stii Tu!

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s