Automobile de epoca. Limuzine.

Azi, am hotarat sa scriu un articol legat de automobilele de epoca din Romania. sunt sigur ca multi dintre voi ati vazut pe strazile marilor orase sau la televizor diferite parade ale masinilor de epoca. Nu stiu daca stiati ca restaurarea, adica repararea unei asemenea bijuterii (asa o consider eu) costa zecii de mii de euro…si, poate dura un an, doi, poate si mai mult.
In ultimii ani a crescut numarul pasionatilor de astfel de automobile si, ca o consecinta fireasca legislatia rutiera romaneasca a fost adaptata acestui trend! Un lucru bun este faptul ca acestea a fost definite cu un statut special pentru a putea fi inscrise de catre Registrul Auto Roman, iar in cartea de identitate a unei asemenea masini poate fi inscris vehicul istoric.
Exista in continuare anumite modificari care mai trebuiesc facute in legislatie pentru ca aceste masini de epoca sa poata avea o viata lunga. O astfel de masina, avand statutul de vehicul istoric, nu il vezi in fiecare zi pe sosele, ele parcurg intr-un an aproximativ 1.000 de km.

O sa va intrebati de unde stiu eu, despre toate aceste lucruri…multi dintre voi, cititori mei stiind, din articolele de pe acest blog, ca nu sunt un mare pasionat de masinile de epoca.

Ei, nu-i chiar asa! Imi plac masinile de epoca, dar nu dispun de un buget adecvat acestei pasiuni pentru a face o asa achizitie…dar am amici care merg la difeite evenimente, parade organizate de pasionati. Din discutiile cu ei stiu, aceste lucruri…si, ar mai fi o sursa, internetul. De aici, de pe net am aflat ca aceste automobile pot fi inchiriate…Pe site-ul limuzinedeepoca.ro  ,gasiti informatii legate de acest aspect si puteti vedea o colectie de automobile de lux din vremurile trecute.

Limuzine de epoca

V-am atasat aceasta fotografie, o limuzina din anul 1962 pe numele sau: Vanden Plas Princess Limousine 1962, pentru a va invita sa va imaginati o nunta din care mirele si mireasa vor cobori dintr-o asemenea bijuterie.

Care credeti voi ca va fi reactia invitatilor la acest eveniment. Vor ramane muti de uimire?

Eu sunt sigur un asemenea eveniment nu va fi stres din memeoria nuntasilor. Intotdeauna cand vor participa la o nunta ca si invitati isi vor aminti de un asemenea moment special…

Eu, unul as inchiria o asemenea limuzina pentru u eveniment special!;) Despre costri nu zic nimic, ca doar odata faci o nunta! Nu!

Din blogosfera romaneasc va doresc o zi minunata!

 

4 Comments

  1. First Class Limuzine este prima firma din Romania care a creat acest serviciu de inchirieri limuzine in 1993 si are in palmares o flota formata din 10 masini, asta ca si complectare:)

    O seara frumoasa!

  2. E faina rau de tot colectia, am vazut o parada de masini de epoca anul trecut pe litoral si mi-a placut tare mult…sunt faine iar pasiunea celor care le ingrijesc ca pe niste copii merita aplaudata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s