Cronica unei saptamani agitate

 

Vizita vicepresedintelui american Joe Biden s-a incheiat, dar noi am ramas cu ale noastre. Prima,viciul acela mare, pe care a apasat Joe Biden in discurs: coruptia.

Medici si farmacisti sunt acuzati ca furau medicamente de la bolnavi de cancer, judecatori care in loc de dreptate, imparteau spagi si oameni pe care ii stiam de afaceri (Dan Adamescu– sponsor in campaniile lui Udrea si Basescu) , aflam ca ar putea fi de fapt oameni cu afaceri dubioase. De asta trebuie ne vindecam…

Dar cum…ca iesi din spitalele romanesti cu mai multe boli decat cele cu care ai intrat, uite inca un mit care este confirmat. O bacterie noua si destul de rezistenta la antibiotice cauzeaza sute de infectii in spitalele bucurestene – in cateva luni cat intr-un an intreg.

Alerta!” – se striga pe holuri – “sa se spele mai des cu clor pe jos!”, zic altii. Sigur ca atunci cand un roman foloseste statistic vorbind PATRU sapunuri pe an, sa vorbesti despre preventie e un vesnic inceput.

Ca si concluzie: Cat de lacomi si de lipsiti de suflet pot fi unii care fura medicamentele celor care sunt intr o situatie deosebit de tragica – cancer?- Ce ar merita dupa o judecata normala cu averea confiscata …

Un amic imi zicea:

“Sa fie pusi, in fiecare zi de viata pe care o mai au,sa priveasca in ochi un pacient care se stinge pentru ca nu a primit la timp citostaticele pe care ei le-au traficat! Aceasta sa fie pedeapsa!
Sa priveasca in ochi un pacient care se stinge pentru ca nu a primit la timp medicamentele pe care ei le-au traficat. E o pedeapsa prea cruda pentru reteaua care a facut bani vanzand fictiv citostatice.

Probabil de aceea nu e trecuta in Codul Penal. Om trebuie sa fie Justitia, si sa aiba mila de medici, farmacisti, distribuitori. Ramane sa fie gasiti ori nu vinovati, ramane sa fie doar inceputul.”

Nu-i asa ca a fost o saptamana  neBUNA!
Din blogosfera romaneasca s-aveti un weekend placut, linistit si parte de soare mult!

 

12 Comments

  1. Aceeasi frustrare o simtim toti. Eu as reintroduce pedeapsa cu moartea, sa vezi cum s-ar potoli hoti, violatorii, etc. Asa intra 10/20 la puscarie(dacă intra) si apoi ies, fain frumos si mai distrug ceva vieti. Te salut!

    1. Salut!:)
      Da, dar vezi tu …nu ne da voie EUROPA!!! Chiar ma gandeam intra in puscarie si din taxele si impozitele noastre ii hranim…
      Eu, personal as dori sa fie scosi la munca, si uite asa poate terminam Canalul Dunare_Bucureti sau ala de pe Siret!!! Americani cu puscariasi si-au construit o infrastructura feroviara de invidiat…noi, de ce?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s