Suvenirurile “românești” de la Castelul Bran, fabricate în China

Cele mai multe dintre suvenirurile vândute pe platoul din fata Castelului Bran, ca fiind produse hand- Made in România, sunt de fapt, fabricate în China.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit că la tarabele din bazarul din Bran se vând prea puține produse tradiţionale, cele mai multe fiind de proveniență chinezească, potrivit jurnalistilor de la bzb.ro.

În plus, angajaţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului au descoperit ca produse „tradiţionale”  sunt de fapt cumpărate din hipermarketuri.

Comercianții vând produse chinezeși în loc de cele autohtone pentru că sunt mai ieftine și aduc un profit mult mai mare. Ei au fost însă descoperiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului, care au verificat marfa şi actele a zece dintre comercianţi, foarte puţini dintre ei putând să demonstreze că marfa lor este una autentică.

Mai mult, patronii şi angajaţii firmelor din bazar au găsit diferite scuze ca să nu prezinte actele comisarilor, însă aceştia i-au invitat, pentru azi, la sediul instituţiei, unde hârtiile vor fi verificate, potrivit bzb.ro.

„Am găsit articole vestimentare cu etichete de la producători din China, vândute ca articole de artizanat, ca şi diverse alte obiecte vândute drept tradiţionale, deşi acest lucru nu a putut fi dovedit. La capitolul alimentare, ne confruntăm cu aproape aceleaşi probleme ca de fiecare dată: produse păstrate la temperaturi necorespunzătoare, cu etichete incomplete sau neconforme. Unele persoane aveau certificate de producător pentru produse lactate, dar vindeau şi produse din carne, spre exemplu. În toate situaţiile în care s-au constatat nereguli au fost întocmite acte premergătoare pentru a fi sancţionate. O parte din marfă a fost sigilată, fiind oprită temporar de la comercializare”, a declarat comisarul şef Sorin Susanu , şeful CRPC Braşov.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s