A vindeca lumea

Metoda educaţiei integrale este un instrument pe care nici un politician sau guvern nu îl posedă. Ea permite fiecărei persoane să-şi schimbe viaţa, societatea şi viaţa lumii, deoarece fiecare componentă a acestui sistem afectează pe toţi ceilalţi.

Totul începe de la mediul unei persoane obişnuite. Ea ar trebui să încerce să se schimbe, în ciuda faptului că ea rezistă şi blestemă totul de dimineaţă până seara, înjurând şi urând pe toată lumea, crezând că toată lumea o foloseşte, nu contează!

Ea nu schimbă lumea. Destul să mestecăm şi să scuipăm cuvinte rele tot timpul: La ce bun? Nu este inteligent. Să ne schimbăm! Să vedem la ce va conduce asta.

Dacă vom crea o zonă sănătoasă într-o parte a sistemului integral care, brusc, începe să funcţioneze corect, ea va acţiona asupra întregului corp. Vom vedea că, guvernul, vecinii şi oamenii care trăiesc de cealaltă parte a lumii, vor începe să gândească diferit, deoarece noi am vindecat o parte a sistemului.

Dar, într-un corp bolnav, nu putem crea o parte sănătoasă separată.

Imaginaţi-vă că este posibil. Cum putem obţine asta? Asta nu înseamnă că întreg corpul este vindecat brusc. Prima parte nu doare, apoi alta, sistemele încep să se echilibreze şi să muncească unul de dragul altuia.

Vrei să spui că, dacă ceva se întâmplă în sistemul integral, nu este afectată numai partea specifică, ci întregul sistem. Este adevărat, ai absolută dreptate. Dar, sistemul integral actual este rău şi eu creez un sistem integral corect în mijlocul său, fără a crea o separare între cele două şi el începe să funcţioneze.

Noi acţionăm sub o formă total diferită în micul nostru sistem, care nu există în sistemul nostru, forţa conexiunii dintre noi. Crescând deasupra sistemului egoist, începem să cultivăm forţa altruistă în noi. Deoarece forţa altruistă este în interiorul forţei egoiste şi noi, oamenii, trebuie să o facem să iasă prin noi înşine şi să începem să o punem în practică şi să o gestionăm.

Mai mult, sistemul extern nu poate să ne afecteze deoarece ne ridicăm deasupra. Este ceea ce numim „credinţă deasupra raţiunii” sau „iubire şi dăruire deasupra urii”. Atunci când ne unim, lumea din jurul nostru nu ne afectează, deoarece toată această lume este realizată din vectori egoişti care acţionează pe un plan, în timp ce noi ne ridicăm deasupra lor şi muncim la un nivel total diferit.

3 Comments

  1. Cata intelepciune la aceasta ora la care eu sunt cam adormita. E greu sa schimbam lumea,e greu sa ne schimbam si pe noi, nu crezi? Zi faina sa ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s