Simona Halep e în sferturi la Roland Garros!

Simona Halep a învins-o, după un meci în care a demonstrat din nou, dacă mai era nevoie, că este printre cele mai bune jucătoare din lume, pe Sloane Stephens și s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros.

Românca de pe locul 4 în lume a făcut o partidă splendidă, în fața unei adversare de elită – Stephens are doar 21 de ani și ocupă poziția a 15-a în lume -, și s-a impus cu 6-4, 6-3, după mai puțin de o oră și jumătate de joc.

Simona a început bine duelul de pe arena Philippe Chatrier reușind un break rapid, însă americanca a revenit de la 0-2, pe fondul unui joc excelent, arătând că are la dispoziție o gamă uriașă de lovituri – puternice, dar și de finețe.

Condusă cu 3-2, constănțeanca în vârstă de 22 de ani a reușit să revină la conducerea jocului, mai ales că Stephens nu a găsit răspuns la execuțiile pline de îndârjire trimise din cealaltă parte de teren.

Diferența în primul set, câștigat cu 6-4 de româncă, s-a făcut mai ales pe plan psihic, unde Simona a arătat mult mai multă limpezime, reușind să își canalizeze pozitiv nervii, în timp ce americanca a greșit când a fost pusă sub presiune.

Setul secund a fost dominat de Halep, care a reușit să o țină sub control pe Stephens. Americanca nu a găsit răspuns la reverul extraordinar al Simonei, fiind nevoită să riște și – de multe ori – să piardă puncte importante. Scor final al manșei secunde: 6-3

Jucătoarea română, care va urca pe locul 3 în lume dacă va ajunge în finală, s-a calificat în cel de-al doilea sfert de finală consecutiv în turneele de Grand Slam, după cel de la Australian Open. La Paris, în primele patru partide, Simona n-a pierdut niciun set. Dacă le va câștiga și pe următoarele trei își va trece în cont primul titlu de Grand Slam din carieră

În meciul următor, ea o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 27 WTA și fostă câștigătoare la Paris (2009), și cehoaica Lucie Safarova (cap de serie 23). Kuznețova a învins-o pe Halep în ultima confruntare directă, la Stuttgart, în timp ce Safarova a pierdut ultimele două confruntări cu românca.

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s