Retete de salate

1. Salata verde

Ingrediente: 9 salate verzi, 9 linguri de untdelemn, zeama de la o jumatate de lamaie sau o lingurita de otet, 1 lingura de smantana.

Se curata frunzele vestede. Se tin in apa rece cateva minute . Se desfac frunzele intr-un castron. Se spala in mai multe ape si se scurg bine. Se taie ca taiteii lati se pun in salatiera, se sareaza, se toarna untdelemn amestecat cu otet sau zeama de lamaie si piper . Eu adaug la aceasta salata si smantana proaspata.

2. Salata de laptuci

Ingrediente: 4 salate tinere, 2 linguri de untdelemn, zeama de la o jumatate de lamie sau o lingurita de otet, sare si piper.

 

Se spala bine in mai multe ape salata. Se desfac foile tinere si fragede si se amesteca cu untdelemn, sare , otet sau zeama de lamaie si piper.

3. Salata de rosii

4-5 rosii, 1 ardei gras, 2 linguri untdelemn, 1 lingurita otet, sare, piper, frunze de marar verde.

Se aleg rosii cat mai carnoase si bine coapte si se taie in felii de-a curmezisul. Se aseaza in salatiera si se intercaleaza printre ele felii de ardei gras taiat in lung. Se pune sare si piper , se toarna otet si untdelemn si se presara deasupra marar verde tocat marunt.

 

4. Salata de rosii cu ceapa

 

Ingrediente:750 g de rosii, 2 ardei grasi, 1 ardei lung coarna, 1 ardei mic iute, 2 cepe sare, ulei

Se aleg rosii coapte bine si cat mai carnoase si se taie in felii subtiri. Se taie marunt ceapa , ardeiul gras , ardeiul coarna si ardeiul iute. Pentru un gust picant se sareaza putin si se lasa sa stea putin, apoi adugam putin ulei. Se amesteca cu o lingura de lemn apasand cate putin pe ceapa, pana cansd se lasa putina zeama.

5. Salata de varza cruda

Ingrediente: 1/2 de varza, doua linguri de untdelemn, 1 lingura otet, sare.

Se taie varza fin se sareaza si se lasa sa stea putin, cateva minute cu sarea pe ea. Se stoarce bine de zeama si se adauga untdelemn si sare dupa gust. Punem apoi otetul si amestecam bine.

6. Salata de fasole verde

Ingrediente: 800 de grame fasole, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, frunze de patrunjel verde, sare, 3-4 catei de usturoi, 1 ceapa, o radacina de patrunjel.

Fasolea se curata din ajun, se fierbe in apa clocotita cu sare , alaturi de radacina de patrunjel si ceapa. Se scurge bine de zeama si se inlatura ceapa si radacina de patrunjel si se lasa sa se raceasca. se toarna otet , untdelemn si usturoi pisat cu putina sare. se presara frunze de patrunjel verde tocat marunt.

 

7 Comments

    1. imi plac si morcovi…cand faceam antrenamentele(am practicat ciclismul) aveam prin buzunare cate un morcov…:

  1. SImona Halep s-a calificat in finala de la Roland Garros.
    Eu nu cred ca va castiga finala.
    Scuze pentru ca am spus asta 🙂
    Simona Halep este foarte buna, dar Maria Sharapova este rusoaica.
    Iar cu rusoaicele nu e de glumit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s