Traiesc într-o lume care traieste în mine

Traiesc într-o lume care traieste în mine
Baal HaSulam, Arvut (Garantia mutuala), articolul 25: …referitor la motivul pentru care Tora nu a fost data parintilor nostri, deoarece porunca de „A iubi aproapele ca pe tine însuti”, care este axa în jurul careia graviteaza întreaga Tora, si aceasta, în ciuda tuturor poruncilor care o înconjoara pentru a o clarifica si interpreta, nu poate fi observata de catre un individ, ci numai prin acordul unei natiuni întregi.

Si de aceea, a fost nevoie sa asteptam iesirea din Egipt, pentru a deveni demni de a o observa si apoi, fiecare dintre membrii natiunii a fost întrebat daca accepta sa ia asupra lui aceasta porunca. Si doar când toti vor accepta, Tora le va fi data. Nu pot ajunge la ceva într-un grup de zece, daca ceilalti prieteni nu ma sustin si nu coopereaza cu mine. De fapt, trebuie sa fim precum „un singur om cu o singura inima”. Eforturile mele personale vor fi ineficace daca ceilalti nu participa la eforturi.

Poate parea un mare obstacol, dar de fapt, nu este un obstacol. Daca nu pot sa ma integrez într-un cadru numit „grup de zece corectat”, asta înseamna ca nu am atins, înca, corectia mea personala si nu am devenit cel care daruieste, care adera la Creator, cel putin într-o anumita masura.

Perceptia realitatii spirituale functioneaza deja, aici. Nu ar trebui sa vad nimic la exterior ca un factor extern. Modelul de zece este în mine, ca o replica a lumii mele interioare, ce este destinata numai a-mi permite sa lucrez cu atributele care par a fi în exterior, în prieteni. Aceasta ma ajuta sa ma apropii de corectie de o maniera mai practica. Creatorul nu este revelat creaturii în mod individual, ci numai în grupul de zece. Aceasta corespunde structurii natiunii si lumii întregi. Prin urmare, trebuie sa lucrez asupra întregii dimensiuni a realitatii.

Deoarece toate acestea sunt eu. Eu vad atributele mele interne în exterior, precum o radiografie, în natura mineral, vegetal si animal si în om. Ca si cum totul se transmite de la mine în exterior. Deci, trebuie sa vad cum toti ceilalti avanseaza spre corectie si în ce punct trebuie sa ajut pentru a avansa fiecare parte care este exterioara mie. Într-un loc prezint educatia integrala si în altul, prezint materialul introductiv de educatie integrala.

Cu toate acestea, într-un mod sau altul, totul vine de la mine, de la aceeasi sursa, spre o singura directie, spre o educatie integrala reala, si dincolo de cercurile interne, ceea ce înseamna dorintele care sunt mai aproape de punctul meu din inima. Aici, pot participa la întelepciunea Cabala si pot munci în grupul de zece, ceea ce înseamna într-un mediu mai aproape de scânteia spirituala în punctul meu din inima.

Astfel trebuie sa vad imaginea de ansamblu. Gratie acestei perceptii, înteleg ca, daca limitez perceptia mea si nu ma îngrijorez de lumea întreaga, aceasta nu va duce la nimic. Totusi, o persoana avanseaza pe aceasta cale prin Lumina care Reformeaza, care o ajuta treptat sa perceapa lucrurile în mod corect. Deci, trebuie sa facem ceea ce suntem obligati sa facem, si, în cele din urma, ne vom schimba. Lumina va veni sa ne ilumineze si atunci, o sa vad si o sa înteleg ca abordarea si perceptia mea vor deveni integrale.

Lumina îmi va permite sa vad si sa înteleg ce este daruirea, o voi accepta si continua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s