A creşte pentru a fi un om

Dorinţa noastră de a primi este divizată în patru niveluri: mineral, vegetal, animal şi vorbitor. Ele sunt foarte diferite în capacitatea lor de a analiza. În partea de jos a nivelului mineral, o persoană nu înţelege, mereu, ce face. După aceea, când ea se ridică în planuri superioare acestuia, ea înţelege deja, simte şi recunoaşte că toată munca sa trebuie să fie construită pe anularea de sine. Deci, ea încearcă, oarecum, să înţeleagă că Creatorul este în ea şi să se identifice cu El, trup şi suflet.

Nu este un nivel simplu, dacă vorbim despre o persoană care aspiră să realizeze această stare. Chiar dacă nu am atins, încă, un sentiment, înţelegerea şi percepţia în spiritualitate, eu o vreau, oricum. Vreau să simt că Creatorul mă activează şi mă controlează în fiecare celulă, în fiecare dorinţă, în fiecare gând. Vreau să mă simt „îmbrăcat” în El şi, bineînţeles, să nu simt rezistenţă la acest lucru, doar un acord complet la această „servitute”.

Aceasta vom atinge în starea „embrionară” şi, de aici, dezvoltarea continuă. Pe de altă parte, la nivelul vegetativ, am activat, deja, sentimentul de identificare cu Creatorul. Traversez o perioadă de lipsă a dorinţei, de opoziţie şi dependenţă de timp, mişcare şi loc, tip de construcţie. Trebuie să mă aduc la acord şi acest acord este, mereu, împotriva naturii mele. Deci, eu mă construiesc astfel încât, la final, voi fi în măsură să fiu om şi de-a lungul drumului trec prin stadiile adecvate, mici şi imature.

Nivelul vorbitor este complet diferit de nivelurile precedente. Aici, sunt pregătit a creşte dorinţa prin alţii, nu ca înainte, când am acţionat numai personal. Eram singur în natura mea şi am dezvoltat asta, mai mult şi mai mult. Acum, eu încep să mă dezvolt dincolo de aceste niveluri pe care le-am primit de la natură. În orice moment, am posibilitatea să primesc, să dobândesc dorinţe şi lipsuri din exterior şi să le transform, de la o intenţie egoistă la o intenţie altruistă. Acesta este nivelul uman.

Prin urmare, noi nu vedem acest nivel în lumea noastră, deoarece este diferit de nivelul animal precedent şi nu se găseşte în organism. Corpul meu duce o existenţă bestială, dar, dacă eu muncesc şi dobândesc dorinţe sociale de la mediu şi le umplu prin dăruire atunci, datorită lor, voi deveni precum Creatorul.

Această capacitate de a atrage deficienţele celorlalţi, de fapt, îmi permite să le transform în dăruire în lumea spirituală şi, în lumea fizică, schimbăm dorinţele noastre meschine, care nu aduc decât probleme, distrugere şi criză.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s