Isteria căpușelor

Medicii spun că aceasta isterie a căpușelor nu este justificată și ca ar trebui să avem mare grijă la cei care vor să profite de pe urma acestei false probleme. Potrivit Știrilor TVR, în Capitală, la Institutul „Matei Balș”, au ajuns în ultima perioadă doar zece persoane diagnosticate gresit cu boala Lyme de la diverse cabinete medicale particulare.
De fapt, sufereau de alte afecțiuni neurologice. Pacienții respectivi, tratați în mod greșit, au făcut infecții cu Clostridium Difficile, o bacterie extrem de periculoasă care nu mai răspunde la tratament din cauza abuzului de antibiotice, mai arată jurnalisti de la Știrile TVR.
Specialiștii arată că doar 1 din 5 căpușe poate transmite infecția, iar boala poate fi prevenită foarte simplu. Cei înțepați trebuie să meargă de indata la Urgențe, unde li se scoate căpușa, locul se va dezinfecteaz și vor primi o doză de antibiotic. Medicii mai arată că sunt extrem de rare cazurile în care se ajunge la complicații. În Europa, în ultimii 20 de ani au fost înregistrate 360.000 de cazuri de îmbolnăviri cu Lyme.

Advertisements

One thought on “Isteria căpușelor

  1. Si eu am fost muscata de o capuse, initial m-am speriat cand am descoperit capusa pe mine, m-am prezentat cu ea la urgente, cei de acolo au desprinso si mi-au dat un tratament cu antibiotic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s