Strandul Praid

S-a deschis cel mai mare ștrand cu apă sărată din România

Localitatea Praid, cunoscută pentru salina aflată inpropierea  sa, are de sâmbătă, cel mai mare ștrand cu apă sărată din România, utilă pentru tratarea afecțiunilor reumatice.

Reprezentanții Societății Naționale a Sării au inaugurat ștrandul care are o suprafață de 5.200 de metri pătrați, dintre care, luciu de apă este de circa 1.9oo de metri pătrați.

În cadrul ștrandului, există două bazine pentru copii, cu adâncime între 60 cm și 1,20 m, și unul pentru adulți, care are o adâncime a apei cuprinsă între 1,20 si 1,60 m, acestea fiind interconectate.

“Avem 300 de locuri pe șezlonguri care sunt deja amplasate pe zonele de plajă, restaurant cu autoservire, două baruri exterioare, unul la parter, unul la primul nivel, și un bar în piscină. Zonă de plajă amplasată pe parter și pe etaj. Capacitatea totală este de 520 de locuri. Avem 40 de angajați, ștrandul dispunând de salvamari și de personal medical”, a declarat Ilie Colorian, șeful Serviciului de Turism al Salinei Praid, citat de  agentia de stiri: agerpres.ro.

Investiția alocată proiectului, demarat luna aprilie a anului 2013, a fost de 1,5 milioane de euro, banii provenind de la Societatea Națională a Sării, iar strandul face parte dintr-un program mult mai amplu privind dezvoltarea turismului în zona respectiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s