Relatiile tale…

Relatiile tale cu familia ta, cu prietenii tai si cu alti oameni pot fi minunate daca tu alegi sa fii o prezenta pozitiva. Cum ai putea sa faci asta?

Atunci cand cineva iti cauta compania, ofera-i atentie si interes. Fii cu adevarat preocupat de ceea ce-ti spune, fii focusat pe acea persoana cu totul.

Da-le voie oamenilor sa fie ei insisi in prezenta ta, fara sa simta nevoia sa fie ipocriti, sa poarte masti sau sa aiba un comportament din categoria “asa se face”. Mi se par atat de superficiale, sterile si inutile interactiunile dintre oameni in care fiecare joaca un rol predefinit si inautentic.

Nu-i respinge pe ceilalti doar pentru ca nu gandesc ca si tine sau nu au aceeasi viziune asupra vietii. Este ok ca fiecare sa avem propria noastra realitatea si cu toate acestea sa avem relatii armonioase, bazate pe respect si acceptare reciproca.

Arata-le celorlalti consideratia si respectul tau, indiferent de felul in care aleg sa-si traiasca viata. Uneori, ceilalti se afla la un alt nivel de constientizare sau evolutie personala si nu ai niciun drept sa-i desconsideri pentru ca nu sunt ca si tine. Poate ai fost si tu in acelasi loc unde sunt ei astazi si ai evoluat. Da-le si lor sansa sa parcurga acest drum. Poti sa alegi cat de apropiate sunt relatiile tale cu aceste persoane, insa nu ai niciun motiv sa nu-i accepti exact asa cum sunt acum.

Uneori, oamenii te mint pe tine deoarece se mint pe ei insisi. Alteori sunt intr-o postura care nu le face cinste, au atitudini sau comportamente jenante si te vor aprecia cu siguranta daca in acel moment nu-i vei judeca, nu le vei arata perceptia ta si le vei da spatiul necesar ca sa treaca peste acel moment. Atunci cand suntem “jos”, ultimul lucru de care avem nevoie este de cineva care sa ne arate cu degetul sau sa rada de noi. Fii bland, empatic, ajuta-l pe cel de langa tine sau priveste in alta parte ca sa nu-l faci sa se simta si mai rau decat o face deja.

Fa in asa fel incat aportul tau in relatiile tale sa fie unul pozitiv!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s