Weekend, la mare!

Weekendul care tocmai a trecut a inceput, pentru mine, cu un drum spre mare. Dis-de-dimineata am pornit la drum. Nu ca ar fi mult de mers, ci pentru ca am vrut sa evitam aglomeratia de pe autostrada.
Toate astea s-au intamplat dupa ce mi-am convins amicii ca e mai bine sa mergem la mar in weekendul acesta, in loc de munte cum isi doareau ei.
Pe parcursul drumului mi-a facut o deosebita placere sa vad culturile de vita-de-vie, dar neavand aparatul foto nu am putut imortaliza peisajul minunat! Pot in schimb sa va informez ca pe anumite portiuni ale autostrazii lipseste semnalul la teklefon.
In Mamaia am ajuns pe la 8.00, vremea fiind numai buna de scaldat si plaja! Dar cume era firesc a trebuit sa luam si masa, iar eu fiind nascut, crescut pe malul Dunarii am cautat un meniu cu: peste si fructe de mare, iar amicii mei, de distractie la mare, au servit: paste proaspete facute in casa . Meniul fiind unul identic cu cel pe care l-am servit in urma cu ceva vreme la restaurantul Trattoria di Parma, din capitala.
Personal nu imi place sa alerg din restaurant in restaurant, dar de data asta a meritat un pic de cautare…meniul a fost unul delicios…pe placul meu!
Fac o paranteza, ca sa va spun ca a fost un weekend extrem de aglomerat, semn ca turismul pe litoralul romanesc este pe un drum bun! am descoperit pe plaja din Mamaia, nisip foarte fin, curat si bine aranjat…Nu am mai vazut mucuri de tigara amestecate cu nisip! Plaja din Mamaia a fost si ramane una din plajele mele favorite! Am stat pe plaja cu aceeasi placere cu care o faceam atunci cand eram copil!
Dupa cateva ore de stat la plaja, am mers un pic si pe ponton…cu greu m-am despartit de nisipul fin si scoicile aduse de valuri…dar, mi-am pus in gand sa revin in primul weekend al lunii viitoare, pentru mai multe zile…

Acesta a fost weekendul meu ! Voi, cum l-ati petrecut, ce ati delicatese culinare, ati servit, in weekendul care a trecut?

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Weekend, la mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s