Admir oamenii…

Admir oamenii frumosi, admir oamenii care cauta sa evolueze, care cauta sa se înțeleagă pe sine si sa manifeste empatie fata de ceilalți. Admir oamenii care fac lucruri bune chiar si atunci cand nu-i vede nimeni, oamenii care si-au stabilit un cod moral si de conduita pe care il respecta oricând si nu doar din teama de pedeapsa sau din dorinta de a primi recompensa.

Un adult matur si echilibrat din punct de vedere psihic si emotional se uita in interiorul sau pentru raspunsuri va avea întotdeauna gânduri, trairi si comportamente care fac cinste umanitatii si valorilor sale morale.

Atunci cand ajungi in acest punct, nu mai ai nevoie de nimeni sa-ti spună ce este bine sau rău, ci te ghidezi întotdeauna dupa busola ta interioară – asta înseamnă sa fi atins intelepciunea si sa traiesti in acord cu ea.

7 Comments

  1. CORECT ! Cred,ca,am ajuns la o virsta destul de inaintata si de fiecare data,cind urmeaza,sa iau o decizie,stau de vorba cu mine insumi iar dupa aceea,actionez .Respec !O zi frumoasa,va doresc !

  2. Intelepciunea fara repere morale transforma omul intr-un animal logic, un mic critic al ratiunii pure, vine de nici unde si se indreapta nicaieri. Ecuatia perfecta ar fi tredimensionalitatea in echilibru , o intelepciune moral spirituala .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s