Eminescu in ale saormelor

Ce este o coaja de banana pe plaja? Dar inca una, si apoi un PET? Peisaj. Fie vine cineva si leaduna, fie nu vine si oricum le dam pe jos, fiecare aruncam in nisip gunoil.

“Nesimititi”, veti auzi o doamna spunand despre cei care au aruncat coji de seminte inaintea ei. Nu e nici un efort sa gasesti pe plaja, an dupa an, cetateni aruncand la picioare, intre semeni, restul de mancare…

Daca ar lucra intr-o agentie de publicitate, li s-ar spune “creativii”. Numai ca acesti “copywriteri” lucreaza la buza…nisipului.

Vanzatorii de porumb sau de te miri ce “minunatii” de pe litoral au depasit cu mult nivelul de “nu dati banii pe prostii, faceti poze la copii”. Unii sunt atat de buni, incat fac versurile din mers, improvizeaza, ca niste artisti rap.

L-am cunoscut aseara si pe “Eminescu al saormelor”. Saorma care, apropo, e un cuvant ce n-a intrat inca in dictionarul romanesc cu de toate.

Sunt mii de turisti straini pe litoralul nostru in acest an! Ce cauta cateva mii de turisti straini vara aceasta pe litoralul romanesc? Raspunsul scurt: preturi mai mici pentru rasfat si bai cu namol.

Dar dincolo de asta, chiar noi, turisti la Marea noastra, am putea fi cel mai bun motiv pentru care strainii s-ar intoarce si la anul. Daca nu le zambim, cine sa o faca pentru noi? Daca nu avem minimul de bun simt…curatenie…vor mai reveni?

S-aveti o vara frumoasa!

4 Comments

  1. Demn de toata jena peisajul de la mare. N-am mai fost de ceva ani, insa nu m-ar tenta, as merge peste hotare din motivele de mai sus, plus ca in strainatate preturile sunt mai mici decat la noi.Zi buna sa ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s