Pietre de hotar

            Pietre de hotar
In ’90, pe cand implineam 20 de ani aveam deja 6 luni de libertate democrata, de atunci si pana in prezent au mai trecut alti 24 de ani si cateva luni de libertate, timp in care m-am transformat si eu, atat fizic cat si psihic! Cu cat inaintam in varsta ar trebui sa devenim tot mai intelepti, si chiar daca nu avem o pregatire speciala, faptele derulate de-a lungul timpului ar trebui sa ne raspunda la mai toate intrebarile, zic eu!

Eu, nu pot fi un om-adevarat atata timp cat ”culeg” din trecutul meu doar ceea ce imi convine mie! Numele, mi-l pot schimba, dar ziua in care m-am nascut chiar daca o voi schimba,nu voi avea cum sa fiu mai tanar sau mai batran! Exact la fel este si cu trecutul, daca-l vei ”inflori” mai mult decat a fost, se cheama minciuna de sine, apoi, la un moment dat in viata, cand crezi ca iti este cel mai bine,si esti cel mai fericit, aceasta minciuna iti va pune capac, mai bine spus: ”Iti va taia craca de sub picioare!”. Daca vei fi cocotat la o inaltime mai mica,impactul nu va fi atat de puternic, dar daca esti undeva sus de tot…hmm,te vei imprastia intr-un asemenea hal incat nu iti va mai ramane nici rahat pentru analiza.In acest stadiu ne aflam noi cei de azi,Realitatea vorbeste de la sine!

“Pizma,patima si alergarea dupa cinste prapadesc omul”, sau, in cuvinte mai romanesti, suna cam asa: Mandria, prostia si domnia, se platesc~~

Sa punem totul pe seama coincidentei, a naturii, etc…ar fi ca si cum te-ai culca cu nevasta celui mai bun prieten, apoi sa zici: Intamplarea este vinovata. Nu stiu zau care ar fi impactul??! Aici, e vorba despre fapta, ceea ce se poate vedea,auzi,s.a.m.d.Este un lucru mult mai periculos decat fapta in sine Gandul.
“Pazeste-ti inima mai mult de cat orice,caci din ea ies izvoarele vietii”(Pilde 4-23).

Omul zilelor noastre se crede mult evoluat, dar, daca-l studiezi cu o foarte mare atentie, vei descoperii un om limitat si fara minte, mult inferior maimutei lui Darwin! Cel mai concret argument care nu poate fi contestat de nici o stiinta-evoluata, este un fapt de care te lovesti aproape zilnic, iar acest fapt marea majortitate il incadreaza in fel de fel de ideologii filozofice sau doctrine religioase inventate de om,care au fost concepute,nu numai pentru un castig sigur si fara prea multa munca ci si pentru a subjuga prostimea sau mai bine zis:Indobitocirea omului-A ajuns la culme!

Sa traiesc aceasi greseala pe care am trait-o in trecut, ar insemna sa fiu un nebun in libertate! Greseala de capatai este, sa te increzi intr-un fapt pe care nu-l poti demonstra logic si rational.

2Mere si cu 2Pere, fac 4 Fructe impartite in doua cate doua. La fel sunt toate lucrurile impartite..Marul, tot mar se numeste chiar daca soiul are o alta denumire. Unui copil nu-i poti cere sa ridice aceasi greutate pe care o ridica un adult,si nici unui analfabet nu-i poti cere sa rezolve o problema universitara. Logic, nu crezi tot la fel??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s