Unde-i Lege, n-ar fi loc si de tocmeala.

Foarte putini oameni isi pun norocul la incercare traversand carosabilul atunci cand culoarea semaforului este rosu si spune STOP! Tot la fel, foarte putini sunt aceia care depasesc limita de viteza prin acele locuri unde se stie ca este instalat un radar! Majoritatea oamenilor bolnavi, urmeaza intru totul tratamentul medicului! Tot acest comportament, pozitiv sa-l numim, se datoreaza unui singur fapt TEAMA, in unele cazuri, teama de pedeapsa, iar in altele teama de moarte, nici intr-un caz: CONSTIINTA!

Pe vremea raposatului Nicolae, marea majoritate isi completau avutul, din avutul intreprinderii unde muncea! Fiecare se ”descurca” intr-un fel sau altul…..dar tot HOTIE se chema! Realitatea zilelor noastre este Rasplata faptelor din trecut! Nimic mai simplu de inteles..dar foarte greu de priceput!
A intelege si a pricepe, sunt doua ”lumi” diferite…
“Omul bogat se crede intelept,dar saracul care este priceput il cerceteaza”(Pilde 28-11).
Ca sa interpretam corect Pilda, prin ”omul bogat”, trebuie sa intelegem, acel om care nu duce grija zilei de maine, mai bine zis, acel om care are asigurat traiul pe o perioada mai lunga de timp.Prin ”om sarac” trebuie sa intelegem, acel om care nu poate asigura strictul necesar familiei.Un raspuns mult mai corect il gasim in urmatoarea Pilda:
“Satulul calca in picioare fagurele de miere, dar pentru cel flamand toate amaraciunile sunt dulci” (Pilde 27-7).
Mai bine spus, saracul mananca si o paine mai veche, in schimb cel ”satul” o arunca la cosul de gunoi! Un fumator nu se poate numi sarac, si nici unul care priveste la tembelevizor, nu poate spune ca o duce rau!

Popii si Politicieni sunt cei care mananca painea rusinii, mai corect spus: Traiesc pe spinarea prostimii. Acestia fiind urmati de judecatori si avocati, doctori si unii dintre profesori.DA! Sa nu uitam vorba aceea: “Nu-i prost acela care primeste ci acela care da! “. Asta o poti interpreta cum doresti, ca raspunsul tot ala e, chiar daca ai vrea sa o sucesti pe ce parte ai dori, adica: Omul de rand nu primeste nimic fara munca, in schimb Popa; Politicianul; Judecatorul; Avocatul; Doctorul si Profesorul, primesc din plin chiar daca nu depun acelasi efort intodeauna! Cine’i prostul??! Din acest punct, au plecat si vor pleca toate..Castig fara munca- Scopul ideologiilor create de om, in special cele religioase. Asa ca, Prostul, tot prost ramane pana moare,si dupa acea, va fi mult mai prost! Precum un fumator isi provoaca singur rau, tot la fel procedeaza si omul care nu gandeste de unul singur!

“Cand se inmultesc cei buni, poporul se bucura, dar cand stapaneste cel rau, poporul geme” (Pilde 29-2)

Intr-un om care spune una dar face alta, nu se poate avea incredere, chiar daca vorbele lui sunt mai dulci decat mierea. Daca ideologia crestina ar fi avut un gram de adevar, cei care o raspandesc (popi,pastori,etc) nu ar fi muscat din painea rusinii, sa nu mai vorbesc despre celelalte…icoane si statui poleite in aur si argint, s.a.m.d…!

 

Advertisements

4 thoughts on “Unde-i Lege, n-ar fi loc si de tocmeala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s