Celalalt capat ….

Timpul, isi urmeaza cursul nesingherit, si nici macar o fractiune de clipa nu se opreste, pentru a-si trage rasuflarea, ci se avanta nemilos spre celalalt capat, de unde a pornit odata demult! Prin timp, cu timpul in spinare, debusolat si fara prea mult ajutor, am ratacit o buna vreme, si nu am inteles prea bine, pentru ce am fost nascut! E mult prea simplu sa imi spun: Asa a fost sa fie!

” Tu, nu esti ceea ce esti”. Aceste cuvinte mi-au schimbat traiectoria vietii! Din clipa in care le-am auzit, mi s-au infiripat in inima, si nu m-au lasat nici macar o clipa sa imi pierd increderea in propriul meu destin. Dimpotriva, m-au facut sa devin ceea ce nu am fost niciodata, adica, Stapan si nu Sclav!

“Omul care nu este stapan pe sine, este ca o cetate surpata si fara ziduri”(Pilde 25-28).
In cuvinte mult mai simple,un astfel de om,este un Nimic.
“Inceteaza, fiule, sa mai asculti invatatura,  daca ea te indeparteaza de invataturile intelepte.”(Pilde 19-27).
Eu, cred ca, 43 de ani imi ajung ca sa imi dau seama ca tot ceea ce am fost invatat(atat acasa cat si la scoala) pana in prezent, este un mare fals, ca altfel, lucrurile ar fi fost cu totul altele . Simple!

Omul, este originar-originalului Om! Hai sa aruncam o privire in ”casa” unei generati de oameni. Bunici-Parinti-Copii-Nepoti! Simple de inteles si tot la fel de simplu de priceput, ca acesti oameni au o legatura intre ei. Bun. Acum hai sa vedem care sunt radacinile unui Nou Nascut? 2 Parinti, care si ei la randul lor au cate 2 Parinti, astfel, Noul Nascut isi poate gasi originile in cei 6 Oameni dinaintea lui! Corect…Asa ca intr-o familie de oameni care iubesc viata si nu banii, se nasc mult mai multi copii, care si ei la randul lor vor devenii parinti intr-o buna zi, si tot asa, cercul familiei se mareste pana intr-acolo cand nu vom mai stii numarul….!Acest fapt, da peste cap toata ideologia cre[s]tina care spune ca suntem aici, doar pentru o singura data!Aceasta ideologie cre[s]tina este asemanatoare bigbangului, chiar daca a aparut in urma cu 2000de ani! Nu intru in amanunte….

De la Adam pana la Noah-Noe au fost 10 generatii(1000 de ani), acestia de fapt, erau o singura familie! Greu de crezut, dar, foarte usor de priceput pentru un creier mai dezvoltat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s