Stiati ca, atunci cand cursa avionului este anulata, primiti despagubiri

Turiștii ale căror curse aeriene sunt anulate sau înregistrează întârzieri mai mari de trei ore, primesc despăgubiri de până la 600 de euro.  

Despăgubirile sunt acordate dacă avionul întârzie mai mult de trei ore, și în funcție de distanța pe care urmează să călătorească. De exemplu, pentru un zbor a cărui distanță esste de 1.500 de km, turistul va primi o despăgubire de 250 de euro, între 1.500 și 3.500 km, suma crește la 400 de euro, iar pentru distanțe mai mari de 3.500 de kilometri, turistul poate primi 600 de euro.

De asemenea, legislația europeană prevede acordarea de compensații financiare și celor cărora le sunt pierdute bagajele sau ajung cu întârziere.  Odată ajunși la destinație, dar fără bagaj, pasagerii își pot cumpăra haine, urmând să ceară banii înapoi, după cum se relatează pe site-ul: stirileprotv.ro.

Dreptul de a primi despăgubiri este acordat indiferent dacă este vorba despre o călătorie pe o cursă de linie, una low cost, sau un avion charter închiriat de o agenție de turism.

Pentru a primi compensații financiare, turiști afectați trebuie să se adreseze, în România,  Centrului european al consumatorilor.

Ei trebuie să știe însă că despăgubirile nu se acordă dacă întârzierile au fost provocate de situații excepționale, ca de exemplu: ceata sau viscol.

Printre turiștii care au fost despăgubiți se numără și Aurora Carpen, care și-a cumpărat împreună cu soțul o vacanță în Sardinia.  La întoarcere, zborul lor a fost anulat, fiind nevoiți să aștepte timp de șase ore în aeroport. Când au revenit în țară, cei doi soți au depus o plângere online la Centrul european al consumatorilor care au preluat gratuit cazul.

“Am primit compensația respectivă, în valoare de 500 de euro, toată excursia a costat 400 și ceva de euro”, a spus Aurora Carpen, citată de stirileprotv.ro.

Sursa: YahooNews

 

Advertisements

2 thoughts on “Stiati ca, atunci cand cursa avionului este anulata, primiti despagubiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s