Alege intelept in ce anume iti investeti energia!

Este mult mai usor sa fii rau decat sa fii bun, lucru stiut, precum este mult mai simplu sa distrugi decat sa construiesti, lucru dovedit.

Sunt atat de multi oameni care isi irosesc energia psihica gandind negativ, criticand si barfindu-i pe cei din jur, in loc sa-si investeasca energia in a cauta sa evolueze, sa construiasca ceva frumos pentru sine sau pentru ceilalti.

Nu am intalnit oameni cu adevarat de succes care sa aiba dorinta sau timpul necesar ca sa-i discretizeze pe altii, ori care sa gaseasca satisfactie in a barfi sau a face rau.

Este atat de adevarat citatul care spune “oamenii mici vorbesc despre alti oameni, oamenii mediocrii vorbesc despre evenimente, iar oamenii mari vorbesc despre idei.”

De multe ori oamenii aleg sa distruga pentru ca este nevoie de mult mai putina energie ca sa faca asta decat sa construiasca ceva, aleg sa stea pe margine si sa comenteze despre ce nu este ok, insa nu ridica niciun deget ca sa schimbe ceva.

Cum ar fi oare daca in loc sa ne folosim energia ca sa criticam, etichetam, judecam, barfim sau distrugem ceva, sa o utilizam intr-un mod constructiv?

Cum ar fi oare ca in loc sa ne focusam pe ce nu este bine la alti oameni sa ne intoarcem privirea catre noi insine si sa ne slefuim gandirea, personalitatea, comportamentul si actiunile pana ajungem un model demn de urmat?

Un om focalizat pe negativ ajunge sa se sufoce sub greutatea propriei sale energii negative, pe cand un om care cauta si construieste frumosul si pozitivul va avea o viata armonioasa si implinita.

Alege intelept in ce anume iti investeti energia!

Advertisements

2 thoughts on “Alege intelept in ce anume iti investeti energia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s