Inselatoria „Mașina de cusut veche”, revine

În luna martie, polițiștii din Suceava atrăgeau atenția că au început să apară afișe pe stradă cu anunțuri de la așa-ziși „colecționari germani”, care oferă până la 30.000 de euro pentru mașinile vechi de cusut.

Oamenii legii spun că în ultimele zile au apărut mult mai multe astfel de anunțuri pe stâlpi, în stațiile pentru mijloacele de transport în comun și în diverse alte locuri publice – aglomerate, din municipiul Suceava.

Polițiștii au povestit un stfel de caz al acestei înșelătorii. La sfârșitul anului trecut, un sucevean a pierdut 5.000 de lei prin această metodă. Bărbatul avea o mașină de cusut veche, a sunat la numărul de telefon din anunțul respectiv. Cei care l-au înșelat i-au cerut actele de proveniență, iar pentru că nu le avea, l-au îndrumat să sune către „un specialist de la Muzeul Național”, potrivit site-ului  monitorulsv.ro.

 

Acesta i-a plătit presupusului expert al Muzeului 650 de euro și un comision de 500 de euro prin transfer bancar, pentru autentificare. Totul s-a dovedit a fi o mare păcăleală.

 

Daca esti interesat sa afli si alte modalitati de inselatorie, mai gasesti un articol si pe: undoiblog.net

 

Advertisements

2 thoughts on “Inselatoria „Mașina de cusut veche”, revine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s